14.3 C
Amposta

Junts per Catalunya de les Terres de l’Ebre diu que no regalaran ni un vot a canvi de res

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La candidatura de Junts per Catalunya (JxCAT) ha presentat, en una roda de premsa, els membres de la llista a les eleccions generals. Han comparegut Ferran Bel, ara cap de llista pel Congrés, Anna Magrinyà, número tres pel Senat, així com tots els membres ebrencs a les candidatures dels dos parlaments espanyols. Els candidats de JxCAT han posat de manifest la injustícia que suposa que Josep Rull no pugui encapçalar la llista de la coalició al Congrés dels Diputats. “Per nosaltres el company Rull continua sent el nostre candidat”, ha ratificat Bel. A més, ha fet referència a la passada legislatura, moment en què “un acord de la Mesa del Congrés i de la seva presidenta, Meritxell Batet, van expropiar els drets a Josep Rull, sense cap sentència que així ho establís”, ha reblat el candidat.

Pel que fa a la campanya electoral, el cap de llista pel Congrés ha explicat que s’emmarca en una anormalitat al país, ja que la sentència ha afectat a les llistes de Junts per Catalunya i a una altra formació política. A més, ha destacat que “ha perjudicat, de forma definitiva, a les relacions que puguin haver entre Catalunya i l’Estat espanyol”. D’aquesta manera, Bel s’ha mostrat preocupat davant del posicionament del Patrit Socialista, vist que hi ha un apropament cap als partits de la dreta espanyola. “El PSOE s’acosta al PP, C’s i Vox mentre cerquen l’aplicació del 155, sense motiu”, ha sentenciat el candidat ebrenc. Aquest fet suposa una clara irresponsabilitat per part de les formacions polítiques espanyoles, que posarien en marxa una acció en direcció contrària de resoldre el problema.

En aquesta línia, el candidat ebrenc ha fet palès la complexitat de la campanya electoral, i és que “és una campanya que no s’hauria d’haver produït”, ha sentenciat Bel, “estem aquí a causa de la incapacitat de formar govern per part dels líders de PSOE i Podemos”. En aquest sentit Bel ha argumentat que el tarannà de diàleg i pacte que existeix a Catalunya no ho fa a l’Estat espanyol, “la democràcia espanyola no ha estat mai capaç de tenir governs de coalició, i això diu molts dels partits polítics espanyols”.

Així mateix, Bel s’ha mostrat dolgut davant el transcurs de la campanya electoral i ha remarcat l’oportunisme de fer coincidir la sentència de l’1 d’octubre amb les eleccions a les Corts Generals. “Farem una campanya que no és la que voldríem, nosaltres hauríem d’estar centrats en la resposta a la sentència”, ha espitat el candidat ebrenc, “però algú va pensar que li interessaria convocar els comicis electorals després de la resolució de la mateixa”.

A més, el candidat al Congrés ha destacat que “anem a defensar els interessos de Catalunya, de les institucions catalanes i del conjunt de la ciutadania”. A Junts per Catalunya no ens diran mai “gracias por sus votos a cambio de nada”, ha manifestat Bel. Així mateix, Junts per Catalunya reivindicarà les propostes sectorials i territorials que necessita el Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre, tal i com s’ha dut a terme en les darreres legislatures.

A tot això, el cap de llista al Congrés ha destacat que “no és la falta de consens, és la manca de voluntat política per part de l’Estat espanyol per invertir al nostre territori”. Bel ha recordat que alguns dels temes que tornaran a posar sobre la taula, com són la regressió del Delta, la descontaminació del pantà de Flix o la millora de les infraestructures viàries, ferroviàries mediambientals. En aquesta línia, Bel ha emfatitzat que els votants ebrencs han de tenir la seguretat que “els vots de Junts per Catalunya a les Terres de l’Ebre mai seran lliurats a canvi de res”.

Pel que fa a les llistes de Junts per Catalunya són les mateixes que en els passats comicis electorals. Pel que fa als candidats ebrencs, a més de Ferran Bel, qui encapçala la llista al Congrés, els moranovencs Ferran Bladé i Manel Suñé, així com l’arnerol Joaquim Miralles en són els candidats suplents al Congrés. Mentre que els ampostins Josep Sancho i Teresa Moya es mantenen a la suplència del Senat. No obstant, l’únic canvi a la candidatura s’efectua al Congrés dels Diputats, vist que Eva Feijoó s’incorpora com a suplent en número 3.

Així doncs, i com al mes d’abril, aquestes llistes són transversals, de fet la candidatura aplega diferents sensibilitats ideològiques que recullen també les inquietuds territorials, “molts dels candidats tenen experiència en l’àmbit municipal i coneixen de primera mà els problemes i les preocupacions dels ciutadans de les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona i el Baix Penedès”, ha afegit Bel.

El candidat, a més, ha volgut recordar el company injustament empresonat, Josep Rull, “treballarem amb molta força, malgrat l’Estat espanyol no ho vulgui, perquè la veu de Josep Rull es pugui escoltar en la propera legislatura al Parlament espanyol”. A la presentació, la número tres pel Senat, Anna Magrinyà, ha posat de manifest la seva voluntat de lluitar per la llibertat dels presos polítics. “La sentència ha jutjat les idees i la manera de pensar dels nostres companys, i també la de milions de catalans”, ha explicat Magrinyà “és evident que estava escrita molt abans de començar el judici, no hi ha cap fet provat, i per això treballarem per aconseguir l’amnistia de tots ells”.

Font: Ebredigital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -