14.3 C
Amposta

[JUDICI 1-O] Un caporal assegura que es van llançar “pedres” a vehicles de la Benemèrita a Sant Carles de la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

F.R.- Un caporal de la Guàrdia Civil (TIP B98467N) que va actuar l’1-O al pavelló de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha explicat que va veure “llançament de pedres” a vehicles de la Guàrdia Civil quan ja marxaven del lloc amb les urnes requisades, segons informa l’ACN. Ha explicat que al pavelló hi havia entre 300 i 400 persona fora del local i el mateix número a dins, i que els van “insultar” quan van arribar impedint-los l’entrada al local.

El guàrdia civil, que ha explicat que la seva tasca era la de custodiar els vehicles policials, ha relatat que la “massa” va anar cap als vehicles quan la comitiva judicial ja sortia “amb les urnes”, i que en aquell moment va rebre l’impacte “d’una moneda a l’ull”. “Em va fer una petita ferida i se’m va unflar”, ha dit, motiu pel qual va ser assistit mèdicament. També ha assegurat que en aquell moment va veure com els concentrats “tiraven ampolles de plàstic”.

En el moment de la sortida amb una vintena de vehicles, el caporal ha explicat que la comitiva de vehicles es va “tallar en dues parts” i que, els que anaven a la cua, van rebre “llançament de força pedres”. “Estàvem parats i veia com els plovien pedres als companys”, ha assegurat, per part d’entre 30 i 40 persones que “van venir corrent”. El guàrdia civil ha assegurat que van aconseguir les pedres d’una rotonda i que algunes d’elles “no cabien en una mà”. Segons el seu relat, van trencar “dos vidres d’un tot terreny de la part del darrere” de la comitiva.

A preguntes de l’advocat defensor Andreu van den Eynde, ha dit que no ha vist cap gravació sobre el llançament de pedres, tot i que ha remarcat que ho va veure “en directe”. El guàrdia civil ha dit en respostes a Marina Roig que va veure com els agents feien ús de les porres a Sant Carles de la Ràpita, d’on es van endur urnes. En canvi, ha afegit que no va “veure” si també va ser així a Roquetes i Móra d’Ebre, on també va actuar.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -