14.3 C
Amposta

Josep Maria Raduà, regidor de Cultura d’Ascó, fa un balanç positiu de l’Ascó Batega 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El festival Ascó Batega, en la seva tercera edició, ha sorprès a tothom amb una programació de concerts d’artistes de primer nivell del panorama musical català.

Aprofundim en aquest esdeveniment cultural i en la seva relació amb la comunitat local en una interessant entrevista amb Josep Maria Raduà Serra, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ascó:

Josep Maria, com ha anat aquesta tercera edició de l’Ascó Batega?

La valoració d’aquesta edició és molt positiva. Hem aconseguit reunir una àmplia varietat de propostes artístiques i, a més, hem comptat amb una gran resposta del públic que ha assistit a les diferents activitats programades.

Cartell Ascó Batega 2023

Què creus que fa que aquest festival sigui tan especial i únic a la Ribera d’Ebre i a les Terres de l’Ebre en general?

Una de les raons per les quals aquest festival és especial és la seva naturalesa transversal pel que fa a les propostes artístiques. Volem posar la cultura en primer pla, però des de diversos vessants. Aquest any, hem explorat àmbits com la lírica, la música, el pop, el rock i la música clàssica. D’aquesta manera, volem arribar a un públic ampli.

D’altra banda, la singularitat d’aquest festival rau en el fet que es duu a terme en un petit municipi com Ascó. És una oportunitat per demostrar que els petits municipis també poden ser espais culturals i d’oci de primera categoria.

Podeu avançar alguna novetat o canvis que tingueu previst per a la pròxima edició del festival?

Encara estem fent una avaluació detallada d’aquesta edició, però en general, creiem que estem aconseguint el que vam pretendre quan vam crear l’Ascó Batega. L’objectiu principal sempre ha estat crear una marca cultural potent que sigui un referent al nostre territori.

Estem considerant introduir alguns canvis per continuar millorant. Una cosa que ens agradaria promoure més és la celebració d’algunes activitats en llocs patrimonials del nostre poble. Això afegiria un component patrimonial a les nostres propostes artístiques. Tenim espais com Cal Cavaller, el castell o el Magatzem de Rita que volem seguir destacant i posant en valor.

Quina és la relació entre el festival i la comunitat d’Ascó? Com s’implica la gent local en aquest esdeveniment?

La comunitat d’Ascó és el nostre públic principal per a les activitats que organitzem. Són els nostres veïns i veïnes, la gent de casa. A partir d’aquí, volem arribar al màxim nombre de persones possible del territori. Un exemple concret és el concert de The Tyets, on vam esgotar les 2.000 entrades disponibles.

Aquest és el segon any en què involucrem la joventut d’Ascó, de 14 a 35 anys, en la selecció d’un dels caps de cartell del festival. Valorem la seva opinió i volem oferir una programació que s’ajusti als seus interessos.

© Ajuntament d’Ascó

A més, molta gent que ha assistit a les nostres activitats ens ha fet arribar propostes de grups o artistes que han vist actuar en altres llocs i que creuen que encaixarien bé en la filosofia de l’Ascó Batega. Estem oberts a aquests suggeriments i els tenim en compte.

Finalment, podríeu avançar les dates aproximades per a la pròxima edició i si hi ha altres esdeveniments culturals a Ascó que puguin interessar a la gent?

Encara no hem fixat les dates per a l’edició de 2024, però el festival sempre té lloc durant els mesos d’estiu, generalment a les nits de juliol i agost. Ja arribarem a la quarta edició, i esperem que el festival continuï consolidant-se i guanyant renom arreu del territori.

L’Ascó Batega és un moment clau per mostrar la diversitat cultural d’Ascó, però també volem subratllar que som una comunitat cultural activa durant tot l’any. Disposem d’un club de lectura, col·laborem en el Cicle Gaudí de cinema català, som la seu del Frame Film Festival de curtmetratges i organitzem una Nit de la Cultura per presentar els guanyadors dels Premis Vila d’Ascó. En definitiva, a Ascó, la cultura és una part integral de la nostra vida quotidiana, i les festes majors i d’estiu reflecteixen la riquesa de la nostra tradició cultural.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -