14.3 C
Amposta

Josep Bargalló: “Els centres de noves oportunitats són molt importants en el nostre país”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha lloat avui el paper dels centres de noves oportunitats com a via d’inserció laboral i de retorn al sistema educatiu per milers de joves: “Els centres de noves oportunitats són molt importants en el nostre país, l’any passat hi va haver 7.000 alumnes que van anar a un centre de noves oportunitats. D’aquests 7.000 nois i noies, un 80% l’any següent o treballava al cap d’uns mesos o havia tornat al sistema educatiu a la formació professional”. Ho ha afirmat durant l’acte de cloenda de la Jornada Empodera’t del Centre de Formació d’Adults Lo Pont, que ha tingut lloc al matí a Amposta.

La jornada es du a terme amb motiu de la fi del curs 2018-2019 del centre d’adults, gestionat per la Fundació Gentís. Els alumnes que han assistit a la cloenda són joves que han participat en el programa Noves Oportunitats que neix de la col·laboració entre la Fundació Gentís, l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Educació. El titular d’Educació ha felicitat als joves i els ha encoratjat a continuar amb la seva formació i inserció: “Als que fa poc que esteu al nostre país, us continuarem ajudant i vosaltres també ens ajudareu, per tant, és un ajut mutu. Als que això us servirà per començar a treballar, penseu que és només l’inici d’una vida laboral que segurament serà molt exitosa. I als que podeu tornar al sistema educatiu, teniu una nova oportunitat d’avançar”.

 

 

 

 

 

 

 

Aquest programa té com a objectiu retornar al sistema educatiu a joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat els seus estudis i afavorir, d’aquesta manera, la seva inserció al mercat laboral. Bargalló ha destacat el paper d’aquest centres, que “serveixen per acollir els nois i noies que vénen de fora i integrar-los en el sistema del país; serveixen per retornar a joves que havien abandonat abans d’acabar la secundaria obligatòria; serveixen per donar títols professionalitzadors a nois i noies que ni estudiaven ni treballaven, tenint aquesta múltiple utilitat”.

La Fundació, presidida per l’exconsellera d’Educació Marta Cid, destaca pel seu model educatiu basat en l’acompanyament a través de tutors amb l’objectiu de recuperar i fomentar el creixement personal i professional dels joves. Entre altres serveis, ofereix formació en graduat en educació secundària (GESO), programes de formació i inserció (PFI), competències bàsiques i transversals d’ESO i altres formacions de l’àmbit ocupacional.

Prèviament, el conseller ha visitat els Serveis Territorials d’Educació de les Terres de l’Ebre a Tortosa. Acompanyat de la directora dels Serveis Territorials, Montserrat Perelló, ha recorregut les instal·lacions i ha parlat amb els treballadors.

Redacció – X. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -