14.3 C
Amposta

Jordi Puigneró: “Si no som un país digital, no serem un país social”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Publica, Jordi Puigneró, ha estat el convidat avui de l’esmorzar organitzat per Foment del Treball i PwC. Durant la seva intervenció, el conseller ha destacat que “hem estat un país industrial, i ara hem de ser un país digital. Si no som un país digital, no serem un país social”.

Per Puigneró, Internet i la revolució digital “està transformant la vida de les persones, la indústria i els serveis. I ho ha fet en només 25 anys”. “El proper que transformarà és la governança de la democràcia. I per tant la forma com hem entès i hem exercit la política”, ha afegit.

El conseller ha explicat que la nova revolució política s’està gestant als centres d’innovació i recerca en tecnologies digitals avançades com la intel·ligència artificial, la 5G, la blockchain o la big data, entre altres. Les seves innovacions determinaran, en certa manera, el futur de les societats i de les nacions.

En aquest sentit, per Puigneró, estant emergent dos models antagònics al món pel que fa la governança de la tecnologia. Per una banda el model xinès on les dades les governa l’Estat; a l’altre cantó el model americà, on les dades les governen essencialment les empreses. Segons el conseller, “Europa té l’obligació de posar un model alternatiu: un model on les dades i la tecnologia siguin governades per les persones, per la ciutadania”. 

Puigneró s’ha preguntat “quin paper vol jugar Catalunya en aquesta revolució digital i quin paper de fet ja hi està jugant”. En aquest sentit, ha destacat que “des del Govern de Catalunya estem fent els deures per competir en aquesta cursa digital”. “Tenim talent, ecosistema i un Govern amb visió per liderar el repte digital”, ha explicat.

Així, pel conseller, les noves tecnologies aplicades a la nova governança ens han de permetre “tenir països més ben gestionats, més sostenibles, amb més oportunitats econòmiques i més democràtics”.

Per últim, ha destacat l’impuls d’una agenda digital de país que permeti vertebrar Catalunya a partir del desplegament de fibra òptica a tots els racons del país, amb la major inversió feta mai per la Generalitat; la posada en marxa d’un servei públic de ciberseguretat amb la creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya; la capacitació digital de la ciutadania mitjançant la generació, atracció i retenció del talent – molt especialment del talent digital femení.

Redacció – C. M.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -