14.3 C
Amposta

Jordi López, candidat ebrenc del PSC al Congrés: “Tenim una amenaça real que la ultradreta puguin governar l’Estat”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Jordi López Leor, de Móra la Nova, és el primer i únic representant ebrenc en la llista al Congrés dels Diputats del PSC a la demarcació de Tarragona per a les eleccions del diumenge 23 de juliol. López és enginyer tècnic agrícola i actualment és 3r tinent d’alcalde i regidor de Fires, Comerç i Empresa, Turisme, Agricultura i Camins a l’Ajuntament de Móra la Nova, municipi en el qual han aconseguit entrar a govern després del pacte amb ERC repartint-se l’alcaldia.

El candidat socialista de les Terres de l’Ebre ha respost una breu entrevista sobre el paper que vol fer el partit a Madrid:

1. Per què et presentes com a candidat de les Terres de l’Ebre al Congrés dels Diputats?

La meva vocació política és bàsicament municipalista i és en l’àmbit del meu municipi, Móra la Nova, on estic desenvolupant la meva tasca amb els socialistes, de forma més a menys pública, des de fa pràcticament deu anys. Aquesta candidatura l’entenc com una manera de tornar la confiança rebuda per companys i òrgans del partit durant aquests anys i fer un pas més en el meu grau d’implicació en el projecte socialista de les Terres de l’Ebre, de Catalunya i d’Espanya.

2. Quin paper farà el seu partit a Madrid?

Els socialistes aspirem a ser la força més votada i poder continuar al capdavant del govern d’Espanya. Som un partit responsable, fiable i en vocació de govern, que afrontem els problemes i hem gestionat les últimes crisis posant per davant les persones i donant respostes als problemes de la gent.

El paper que farà el PSC és el que ha fet sempre, fer política útil per a les persones, cercant solucions als problemes, arribant a acords i buscant el màxim consens. Tenim una amenaça real que la ultradreta puguin governar l’Estat, i ja hem vist els que estan fent a la Comunitat Valenciana o a les Illes Balears, per posar dos exemples. Es retallen drets, es nega la violència de gènere, es retorna al passat amb tot el que ha costat aconseguir els drets dels quals gaudim actualment, i que fan que la nostra societat sigui moderna, plural, una societat que acull, on tothom pot viure en llibertat.

3. Quins temes importants voleu reivindicar des de Madrid?

Treballarem per reactivar un front de parlamentaris catalans i valencians per posar damunt la taula la finalització del traçat de l’A-7. Demanarem les millores necessàries de la N-420 al seu pas per les Terres de l’Ebre. Continuarem defensant el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre, on, per cert, l’Estat és l’única administració que de moment està actuant per protegir un espai tan fràgil, ja s’han invertit més de 2 milions d’euros en les obres d’emergència, i 4 milions més s’estan invertint en obres de prevenció, per primer cop s’està realitzant mobilització de sorres per reforçar les zones més fràgils i que més afecten els temporals. Al setembre es reprendran les obres, que actualment no es poden dur a terme pel fet que és temporada de nidificació de les aus.

Tenim un gran repte al davant, com és el repte demogràfic i el despoblament rural, a les Terres de l’Ebre veiem com anem perdent població, i aquesta pèrdua la noten més els pobles d’interior que els de la costa. S’han de veure els factors que fan que perdem població, i s’han de proposar les mesures per poder pal·liar aquesta pèrdua constant de població que és estructural, però també per manca d’oportunitats.

4. Què els hi diríeu a la gent per a mobilitzar-la i que vagi a votar el 23 de juliol?

El 23 de juliol ens juguem quin model d’Espanya volem, un país on les pensions es pugin d’acord amb l’IPC, o que es pugin el 0,25%, un país amb un mercat laboral estable i amb contractes de qualitat o un mercat laboral precari i amb contractes temporals. Un país amb més beques per als estudiants o un país on només uns quants es puguin permetre estudiar. Un país respectat i que s’escolta la seva veu en l’àmbit internacional, o un país amb baix perfil internacional. Un país on les dones tinguin tots els seus drets reconeguts o un país on es negui la violència de gènere. Només quan governem els socialistes avancem en temes socials.

Cal decidir si volem un país on les notícies falses i el relat, s’imposin als bons resultats de l’acció de govern i a la realitat demostrable. Per evitar això l’única opció és sortir a votar i donar la confiança al partit socialista.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -