14.3 C
Amposta

Jordan reclama al Govern millores per l’Ebre com un nou hospital i l’ampliació dels polígons

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diputat tortosí, Jordi Jordan, s’ha adreçat al Govern aquest dimecres al ple del Parlament de Catalunya per reclamant millores per les Terres de l’Ebre. Ha demanat més estudis universitaris i de formació professional, la recuperació dels trens Avant entre Tortosa i Barcelona, la reducció del minitransvasament, un nou hospital a l’Ebre, l’ampliació dels polígons de Tortosa i Gandesa o l’ampliació del Parc Natural dels Ports, entre altres.

El diputat de Movem Terres de l’Ebre, que forma part del d’En Comú Podem, ha manifestat que “fa un any de les eleccions catalanes i pensem que és hora de fer balanç i empènyer al Govern perquè actuï de manera decidida per potenciar el nostre territori, volem fets i no paraules i visites que no aporten res”. En aquest sentit, el diputat ebrenc ha situat tres blocs d’actuació: serveis públics, infraestructures i medi ambient.

Així doncs, pel que fa al primer, ha reclamat al Govern que es pronunciï ja sobre si pensa construir un nou hospital a les Terres de l’Ebre o vol ampliar l’actual. Cal recordar que Jordan va situar a l’acord de pressupostos de la Generalitat un punt, on precisament el Govern, per primera vegada acceptava tornar a estudiar la possibilitat d’estudiar la construcció del nou hospital a Tortosa enlloc d’ampliar l’actual. El diputat de Movem Terres de l’Ebre també ha demanat més estudis universitaris al Campus de la URV a Tortosa i ha posat damunt de la taula els estudis de Medicina, Veterinària o Ciències Ambientals.

En un segon bloc, Jordi Jordan, ha demanat celeritat al Govern perquè ampliï els polígons industrials de Catalunya Sud, a Tortosa i l’Aldea així com el de Gandesa després de l’arribada de noves inversions com les de Florrette, Kronospan o Freshly Cosmètics. Així el diputat ha demanat que “actuïn de forma ràpida per dotar de capacitat industrial les nostres terres ara que tenim un moment dolç quan a la indústria, i facin també possible el ramal ferroviari que demana Kronospan, a Tortosa, per connectar el Catalunya Sud al Corredor del Mediterrani i així podrem tindre la implementació de més fàbriques”.

Per altra banda, la interpel·lació de Jordan ha fet èmfasi en les reivindicacions de Diàspora Ebrenca i de Trens Dignes en la necessitat de recuperar el tren Avant entre Tortosa i Barcelona que funcionava fa dos anys i en convertir l’estació de l’Aldea en una estació intermodal entre ferrocarrils i autobusos i així millorar la connexió i mobilitat de les Terres de l’Ebre tant a nivell intern com extern.

Finalment, el diputat ha fet referència a la necessitat d’ampliar el Parc Natural dels Ports així com revertir, a partir d’un pacte solidari, el minitransvasament de l’Ebre del Camp de Tarragona. En aquest sentit Jordan ha apel·lat a “seguir el model del Pacte del Ter entre Girona i Barcelona on s’estan recuperant cabals del riu gràcies a la col·laboració i implicació de totes les parts fent actuacions en la línia de l’eficiència i reutilització de l’aigua”. Jordan a banda d’aquests temes, també ha demanat al Govern moltes altres accions concretes com el dret de l’avortament al territori, el desdoblament de la C-12, la relació de millora d’escoles així com el Pla Territorial de les Terres de l’Ebre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -