14.3 C
Amposta

Joaquim Guasch rep el premi menció especial de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre

El responsable de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Clínica Terres de l’Ebre ha estat guardonat per promoure un estil de vida saludable i per la dedicació i compromís en la difusió de l'exercici físic i l’esport

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El dijous passat al vespre va tenir lloc l’entrega dels premis de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2023, un esdeveniment que reconeix entitats, clubs, esportistes i altres actius importants de l’àmbit de l’esport al territori. L’acte es va fer La Llanterna Teatre Municipal de Móra d’Ebre i va guardonar diferents categories i trajectòries professionals.

Així doncs, el metge especialista i responsable de la Unitat de Medicina Esportiva de la Clínica Terres de l’Ebre, Joaquim Guasch, va rebre el premi menció especial d’aquest certamen. “Per mi és un honor rebre aquest reconeixement, perquè és un premi a tota una comunitat implicada”, ha explicat Guasch, “la promoció de l’esport i la salut és la meua raó de ser, avui es reconeix l’esforç i la dedicació però també el sentit de pertinença”.

Durant la Gala de l’Esport es va destingir diverses categories, com ara els millors esportistes escolars i federats de les quatre comarques ebrenques, esportistes amb èxits internacionals, quatre forjadors i forjadores de l’esport, iniciatives d’educació i valors, així com aniversaris d’entitats d’aquest camp. Un esdeveniment que reconeix el talent i la implicació esportiva, així com la promoció de l’exercici físic i de la salut. En definitiva, és una oportunitat per fomentar l’esport com a eina vehicular de valors i disciplines, així com un factor de desenvolupament personal i d’integració social.

El doctor Guasch, una vida dedicada a l’esport i la salut

Joaquim Guasch i Bosch és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària (Àrea Docent Castelló) i en Medicina de l’Educació Física i l’Esport per la Universitat de Barcelona (UB). A més, té un màster en Ciències Mèdiques aplicades a l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Lleida (UdL).

Combina l’activitat assistencial com a metge responsable de la Unitat Hospitalària de Medicina de l’Esport a la Clínica Terres de l’Ebre, des de fa més de 20 anys, amb la docència universitària a l’Escola Universitària de Salut i Esport (EUSES), adscrita a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Així mateix, participa de la formació continuada de nous especialistes en els graus de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i en el de Fisioteràpia.

A més a més, ha compartit el seu coneixement en diverses institucions i programes de formació, incloent-hi màsters, cursos de prescripció d’exercici físic per a la salut i col·laboracions amb l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, l’Institut Català de la Salut (ICS) i altres organismes rellevants en el camp de la salut i l’esport.

Així mateix, també ha participat activament en diverses associacions professionals, com ara la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), la Federación Española de Medicina del Deporte (FEMEDE), l’Associació Catalana d’Especialistes en Medicina de l’Educació Física i l’Esport (ACEMEFIDE) i la Comissió Nacional de Medicina de l’Educació Física i l’Esport.

D’altra banda, ha estat coautor de guies de prescripció d’exercici físic per a la salut, com ara les dues edicions de la Guia de Prescripció d’Exercici Físic per a la Salut de la Generalitat de Catalunya. A més, ha contribuït en la redacció de plans formatius d’especialistes del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Actualment, lidera la vicepresidència de la Secció de Medicina de l’Educació Física i de l’Esport al Col·legi de Metges de Tarragona i col·labora en la redacció d’articles divulgatius, programes radiofònics i televisius sobre salut i exercici físic.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -