14.3 C
Amposta

Investiguen un veí de l’Ampolla per maltractar 7 gossos de caça en una finca del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa està investigant un veí de l’Ampolla acusat de diversos delictes de maltractament animal per haver desatès 7 gossos de caça en una finca de la seua propietat, alguns dels quals van necessitar atenció veterinària urgent.

Els fets es remunten a principis d’agost quan s’inicia una investigació gràcies a l’alerta que va donar un particular. Gràcies a aquest avís, els agents van tenir coneixement de les males condicions en què es trobaven aquests gossos de caça.

Un cop localitzada la finca es va descobrir una instal·lació amb 7 gossos lligats amb cadenes, que no complia els nivells mínims exigits per garantir el benestar dels animals. L’alimentació i l’aigua eren insuficients i l’aigua que hi havia estava bruta i amb insectes. Tampoc tenien elements de protecció davant d’inclemències meteorològiques. Els animals no estaven registrats i el seu estat general era dolent, amb molts paràsits i alguns amb ferides.

Després de ser localitzat el propietari els agents el van informar sobre la situació dels animals oferint-li la possibilitat de cessió dels mateixos a alguna protectora, però s’hi va negar rotundament, comprometent-se a canviar les deficiències que presentaven tant els animals com les instal·lacions que els acollia.

Els agents van deixar passar un temps i mentrestant van realitzar una vigilància exhaustiva de la situació dels animals, i després de comprovar que la situació continuava en el mateix estat, se li va comunicar, que en cas de no ocupar-se de les necessitats dels animals se li podria imputar un delicte de maltractament animal.

Finalment a finals d’agost, després de comprovar que no s’havia realitzat cap canvi es va procedir a la presa de declaració, en qualitat d’investigat de l’amo dels gossos per un presumpte delicte de maltractament animal. L’entitat col·laboradora Serproanimal es va fer càrrec dels gossos, que estan a disposició de l’autoritat judicial.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -