14.3 C
Amposta

Investiguen com fer que la botifarra i l’hamburguesa siguin més saludables

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Investiguen com optimitzar el perfil nutricional de la botifarra i de l’hamburguesa perquè sigui més cardiosaludable. Es tracta d’un projecte de recerca que impulsen l’empresa Embotits Salgot i la seu de Reus del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio). Segons els impulsors, el projecte, que s’enllestirà abans de dos anys, s’inscriu dins de la tendència global en alimentació cada vegada més orientada cap al consum d’aliments que aportin beneficis per a la salut. En aquest marc s’ha creat el consorci ‘PIG-MALION’, que se centrarà en l’aportació d’innovacions perquè la botifarra i l’hamburguesa puguin ser integrades en el context d’una dieta cardiosaludable per a les persones que habitualment consumeixen aquest tipus de derivats carnis.

Amb aquest propòsit, Salgot i Eurecat plantegen “la reformulació dels productes derivats del porc, amb la substitució qualitativa i quantitativa de greix animal, a la vegada que s’incorporen ingredients bioactius que milloren el perfil nutricional i saludable”, explica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Noemí Boqué.

D’acord amb Salgot, el projecte ‘PIG-MALION’ s’enquadra en el replantejament de les estratègies tradicionals per abordar el repte que impliquen l’obesitat i patologies associades per a la salut pública, mitjançant el desenvolupament de productes derivats del porc més cardiosaludables dins d’un context d’un patró dietètic saludable, a partir del coneixement científic.

‘PIG-MALION’, que està previst que finalitzi al desembre 2021, disposa d’un pressupost de 692.285 euros i ha estat finançat a través de la convocatòria Reptes-Col·laboració 2017 pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i l’Agència Estatal d’Investigació i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El Govern destinarà 306 milions d’euros a un nou paquet d’ajuts per compensar les restriccions per la pandèmia

El Govern destinarà 306 milions d'euros addicionals a un nou paquet d'ajuts econòmics per als sectors més afectats per les restriccions anunciades aquest dijous....

El Govern ordena confinar els municipis el cap de setmana i tanca centres comercials, extraescolars, teatres i concerts

El Govern ha aprovat aplicar a partir d'aquesta nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. A...

El Suprem obliga l’Estat a retornar als bancs els 1.350 MEUR de la indemnització pel Castor

El Tribunal Suprem obliga l'Estat espanyol a retornar els 1.350 milions als bancs que van finançar la indemnització a l'exconcessionària del projecte Castor Escal...

Pujol: “La proposta dels pressupostos de l’Estat segueix ignorant i menystenint les Terres de l’Ebre”

La diputada al Congrés per Esquerra Republicana, Norma Pujol, ha mostrat la seva “consternació perquè la proposta de Pressupostos Generals pel 2021, anunciada ahir...

El Govern ultima el confinament municipal de cap de setmana i el tancament de cultura, restauració i extraescolars

El Govern ultima el confinament perimetral municipal de cap de setmana i el tancament de tota activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars....
- Anunci -
- Anunci -