14.3 C
Amposta

Indignació pel funcionament del pla de seguretat després de l’explosió a l’empresa IQOXE de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Després de l’accident de la petroquímica de Tarragona, veïns de la zona s’han queixat de com ha anat el Pla d’emergències del sector químic, PLASEQCAT.

Tot i les crítiques, Protecció Civil assegura que no ha fet sonar les sirenes de confinament perquè l’incendi no ha afectat l’exterior del polígon. Durant unes hores sí que hi ha hagut una recomanació de confinament preventiva a la població que es trobés en zones amb fum, especialment als municipis propers.

En un primer moment, es va demanar el confinament la població de set municipis: Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, Constantí, el Morell i la Canonja. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat el pla de seguretat i ha dit que en cap moment hi ha hagut perill per a la població.

Des de CCOO d’Indústria de Catalunya lamenten profundament l’accident ocorregut ahir a l’empresa IQOXE de Tarragona. A conseqüència de l’explosió d’un dels dipòsits de l’empresa hi ha 8 persones ferides de diferent consideració i dues persones mortes. CCOO segueix amb la màxima atenció les informacions que van arribant, així com les tasques dels equips d’emergència.

Davant d’aquest lamentable succés, CCOO d’Indústria de Tarragona convoca avui, 15 de gener, a les 12 hores, conjuntament amb FICA-UGT, una aturada de mitja hora a les portes de les empreses dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona, en solidaritat amb els companys ferits i les dues víctimes mortals. Amb aquesta aturada també vol denunciar, com fa temps que està fent, “la creixent precarització de les condicions laborals al sector, que afecta greument la seguretat, així com les evidents ineficiències del PLASEQCAT”.

Així mateix, CCOO d’Indústria reunirà divendres la Coordinadora de delegades i delegats dels polígons petroquímics de Tarragona per decidir quines mesures i accions cal emprendre. També estan valorant convocar una vaga general als polígons de Tarragona i una mobilització per exigir més seguretat a les administracions i a la patronal AEQT, unes accions que haurà d’aprovar la coordinadora.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -