14.3 C
Amposta

Imprescindibles pel medi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els agricultors tenen dos reptes oberts en la seva tasca que son la de produir aliments i protegir la biodiversitat i la natura. La producció d’aliments hauria de fer que tinguessin una bona qualitat de vida, cosa que només és teoria perquè avui en dia els petits agricultors els hi costa molt arribar-hi només son els que fan agricultura industrial que avui tenen aquesta possibilitat. Pel que fa a la feina estem en la mateixa tessitura, els petits son els que respecten més el medi i els industrials menys. Hem de tenir en compte que totes les feines que es fan han de ser respectuoses amb el medi i amb tots els recursos naturals pel bé de les nostres generacions actuals i futures.

“A la UE hi havia més de sis milions d’agricultors que a hores d’ara ja son menys de la meitat i baixant”

Aquests agricultors rurals son uns dels col·lectius amb més consciència per preservar tots els recursos naturals perquè d’això depèn la seva feina i la seva vida, l’ocupació del camp és en benefici de tots nosaltres la seva feina és d’interès públic, la gestió del sol, el paisatge i tota la seva biodiversitat. Aquesta agricultura rural s’aprèn no en les pàgines dels llibres sinó de generació en generació i són molt importants pel medi natural per tant no els podem perdre. Però no vol dir que no vagin innovant, el camp que tenim avui ja no està en el seu estat original, tots els conreus s’han anat transformant al llarg dels anys i han modelat un nou paisatge i entorn natural propiciant una gran biodiversitat d’espècies vegetals i animals que son fonamentals pel desenvolupament sostenible de la natura.

A la UE hi havia més de sis milions d’agricultors que a hores d’ara ja son menys de la meitat i baixant, és un indicatiu per a tots els pobles que tenen moltes hectàrees de cultiu i el sector primari és un dels primers factors econòmics que troben i molt aquesta recessió. El Baix Ebre no és una excepció, ja que els joves no la troben com una professió atractiva i és aquesta la raó per la qual cada vegada tenim menys agricultors a la comarca. Per poder aturar aquesta recessió la UE ha posat a l’abast dels que estan establerts i per als joves que vulguin començar subvencions perquè puguin comprar terres, equipament i maquinària. Aquests esforços s’han de fer des de la nostra comarca en el que el sector primari és molt important i no es pot permetre que es perdi i haurien de posar tots els mecanismes que tenen per poder aturar aquesta recessió que està en marxa. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -