14.3 C
Amposta

Iceta presenta a Flix propostes per millorar la prevenció d’incendis i el desequilibri territorial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat aquest dimarts, des de Flix (Ribera d’Ebre), les resolucions que duran a votació la setmana vinent, al Parlament. Les mocions inclouen més d’una vintena de propostes “constructives” sobre la manca d’equilibri territorial, la gestió dels boscos i la millora de la prevenció i extinció d’incendis. Iceta ha visitat la zona afectada pel foc a la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues i s’ha sumat a les veus que apunten que cal reconduir la problemàtica del despoblament. També ha ofert el suport del PSC per treballar en el rescabalament dels danys provocats pel foc.

Després d’interpel·lar el president de la Generalitat i la Conselleria d’Interior, al Parlament, sobre la gestió de l’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, el PSC presenta la setmana vinent unes resolucions parlamentàries amb més d’una vintena de propostes per millorar el funcionament del sistema d’emergències i també per corregir les mancances en gestió de boscos i de reequilibri territorial.

Les mocions reclamen, entre d’altres, incrementar el personal interí d’emergències la propera campanya d’estiu, la creació d’un mòdul de formació professional per a bombers i afavorir l’accés a la carrera professional, prioritzar la tasca dels GRAF per ordenar la prevenció durant tot l’any, millorar els avituallaments dels bombers quan treballen en una extinció o establir uns estàndards mínims de qualitat de la roba i el material que utilitzen. També es proposa “una implicació conjunta del Govern” en la lluita contra el despoblament i desenvolupament rural al país i convocar, abans de tres mesos, una taula de treball que avaluï la situació actual i impulsi una resposta als repte demogràfics i territorials de futur.

Es tracta, com ha assenyalat Miquel Iceta, de “mocions en positiu”, per contribuir al coneixement exhaustiu sobre què ha passat, les causes i les conseqüències, així com també per trobar ajuts per rescabalar les famílies i els terrenys afectats. “Ens diuen, aquells que hi entenen, que és la punta de l’iceberg que té a veure amb el despoblament i amb la manca d’una gestió adequada dels boscos”, ha recordat el primer secretari del PSC. “El territori ens demana, amb tota la raó que no els oblidem massa ràpid”, ha afegit.

Iceta ha reconegut que el sentiment de “regió oblidada” que tenen els ebrencs és, “en part, una realitat” i s’ha compromès ha remeiar-ho. “Cal una nova embranzida i contribuir amb propostes positives i impulsant acció de govern. La ciutadania no vol que els partits aprofitin un desastre com aquest per tirar-se els plats pel cap. Res més lluny de la nostra voluntat. Volem ajudar”, ha defensat.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -