14.3 C
Amposta

I en ell arribà la Passió

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les eleccions municipals del 28 de maig ja s’han celebrat, per fi s’ha acabat el bombardeig de missatges per part de tots els candidats. Les xarxes socials han aproximat tant els candidats que al final, essent de la Ràpita, Alcanar o la Sénia no sabies a qui votar si a l’Àngels Llombart de Rasquera, la Blanca de Garcia o al Jaume de Tivissa. Els missatges, “reels” i vídeos dels caps de llista no paraven de sortir per les xarxes socials. La conclusió és clara: les xarxes socials han aproximat el territori, l’han encongit fins al punt que l’endemà de les votacions estàs intrigat i vols saber qui va guanyar al Pinell, a la Fatarella, a Godall o a l’Ametlla.

Segurament, si em pregunteu en què em quedo d’aquestes eleccions? La resposta la tinc clara: haver conegut i compartir estones amb Jordi Carapuig d’Ulldecona. La seva forma de comunicar, de veure les coses, la seva passió en viure la vida i el seu optimisme davant els reptes no té preu. La veritat em sento afortunat haver-lo conegut, d’haver compartit moments durant la campanya i, sobretot, poder parlar sobre temes que afecten el territori.

Durant aquests quinze dies de campanya he de confessar que les xerrades amb Jordi han estat quasi diàries. Xerrades que hem arribat a unes conclusions sobre els problemes o dèficits de les nostres comarques. Probablement, no són tots i n’hi ha uns altres. Però és important tenir-los identificats, per poder després buscar instruments per implementar mesures, corregir o solucionar aquests problemes que afecten les nostres terres.

Us preguntareu, quin son aquests problemes que afecten el territori ebrenc? Els problemes que ara mateix s’haurien de buscar solució, a part dels que tots coneixem en l’àmbit mundial, aquest són: un territori on la mobilitat és deficient, la sequera comença a treure la punteta, la falta de cicles universitaris provoca la pèrdua de talent, el despoblament als pobles de l’interior i una renda per càpita molt baixa respecte a la mitja catalana.

Evidentment, veient i havent detectat aquestes problemàtiques que són més estructurals i no pas conjunturals. La faena que tenen els nostres governants és considerable, però també és cert que un cop detectats es poden posar remei. Esperem que els dirigents que ara ostenten el poder comencen a treballar per trobar la cura, però en fets i no en paraules. Esperem que governin per a tot el territori independentment del color polític de cada ajuntament, perquè si no es fa així! Mai sortirem del pou del rànquing dels pobles i ciutats amb renda per càpita més baixa del nostre país.

Batiste Forcadell, economista

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -