14.3 C
Amposta

Homenatge a Federico Mayor Zaragoza al Campus Terres de l’Ebre de la URV

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Govern ha aprovat concedir a Federico Mayor Zaragoza la medalla de plata de la institució amb motiu del 75è aniversari de la UNESCO, institució que va dirigir entre el 1987 i el 1999. L’homenatge es farà al Campus Terres de l’Ebre, on Mayor Zaragoza ja va ser investit doctor honoris causa per la URV el 2013.

Tres de cada quatre nous alumnes de la universitat no arriben al nivell B2 d’anglès

El grau d’Enginyeria Matemàtica i Física serà la gran novetat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per al curs vinent. Amb aquest títol es vol retenir al territori un perfil d’estudiants “d’altes capacitats” que fins ara havien de marxar a fora. D’entrada s’oferiran 20 places -amb la intenció d’arribar a 40 més endavant- i implicarà fins a cinc departaments de la institució que hi aportaran el professorat. “És un esforç molt important en una època de restriccions pressupostàries, però era un àmbit llargament reivindicat pel nostre entorn”, ha apuntat el vicerector de Programació Acadèmica i Docència, Domènec Puig. La programació del curs 2021-2022 també inclourà el nou màster de Catàlisi Sostenible i el nou doctorat en Bioinformàtica.

El nou grau, pendent de superar el procés de verificació de l’Agència de Qualitat Universitària, és una proposta interdisciplinar que pretén formar graduats en l’àmbit de la física i de les matemàtiques, un perfil força demanat al mercat laboral. Els nous estudis s’oferiran a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i el 40% del contingut s’impartirà en anglès. El grau donarà continuïtat a la institució als estudiants de Batxillerat que actualment participen al programa Talent Jove en Física i Matemàtiques de la URV, que va rebre el premi d’innovació docent l’any 2011.

Els nous estudiants tenen un nivell “molt baix” d’anglès

Enguany la URV ha fet una prova de nivell d’anglès a 2.338 estudiants de primer de grau, dins el pla de foment de terceres llengües impulsat aquest curs. La rectora, María José Figueras, ha explicat que les proves constaten un nivell “molt baix”, atès que gairebé el 75% no arriben al nivell B2. “Cal insistir perquè es treballi molt intensament en les etapes anteriors”, ha manifestat la rectora.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -