14.3 C
Amposta

Hem de tenir confiança?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El COP 25, la Cimera del Clima que s’hi havia de celebrar a Xile però que a causa de les protestes socials al carrer, per la pèrdua de drets socials i econòmics de la ciutadania, el seu president la va decidir cancel·lar i és per aquest motiu que la cimera es fa a Madrid sota la presidència xilena. El COP o conferència de les parts és la cimera de països signants del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CMNUCC) per prendre decisions polítiques en l’àmbit global per combatre el canvi climàtic i la disminució dels gasos efecte hivernacle. Aquesta cimera té com a objectiu tancar el llibre de regles de l’acord de Paris per tenir clar de com ho faran per complir el compromís de no superar 1,5 °C i arribar a zero les emissions de gasos efecte hivernacle.

“L’empresa més contaminant del país (Endesa) és la que patrocina gairebé totalment aquesta cimera”

És interessant veure com el país que s’ha ofert per muntar aquesta cimera (Espanya) és el país que la Comunitat Europea ha sancionat més vegades per no complir directrius mediambientals, que la seva classe política majoritària ha recolzat majoritàriament no les energies verdes sinó els combustibles fòssils i el carbó. Que l’empresa més contaminant del país (Endesa) és la que patrocina gairebé totalment aquesta cimera. És la responsable de més del 10% de les emissions de gasos efecte hivernacle, és la que compra totes les capçaleres dels diaris estatals per fer una crida a l’acció pel clima i així poder vendre una imatge de l’empresa verda quan en realitat no ho és.

El Greenwhashing (rentat de cara verda) és una pràctica habitual d’aquests hòldings empresarials com Endesa o Iberdrola màrqueting amb compromís zero sobre el canvi climàtic que el planeta no entén, però sí que cada dia alliberen a l’atmosfera més gasos que produeixen l’escalfament del planeta per aquest motiu s’hauria d’exigir que aquestes companyies deixin el màrqueting i s’hi comprometen seriosament hi estiguin a l’altura del que la ciutadania exigeix i ho compleixin. Necessitem la voluntat de tots per fer front aquesta greu crisi, tots hem d’assumir la nostra responsabilitat i les solucions per accelerar la transició energètica cap a un model renovable, per conservar i restaurar ecosistemes que necessitem per la nostra existència.

Això no demostra cap empatia ni dels empresaris ni dels polítics per fer front a l’escalfament global i menys per aturar els alliberaments de gasos a l’atmosfera, el que diuen és una cosa que la ciutadania pot fer seva, però el que fan és totalment al revés de forma generalitzada i paternalista també a la cimera. El temps és curt i si no ho gestionen, amb un compromís total, no s’arribarà a la meta que en totes les cimeres és un dels punts principals, el no sobrepassar 1,5 °C i serà el final. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -