14.3 C
Amposta

Hauria de ser públic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El gran finançament privat que té l’organització fins i tot condicionen les decisions de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) organisme en seu a Ginebra que pertany a les Nacions Unides i la seva especialitat és gestionar polítiques de salut i l’autoritat directiva i coordinadora dels assumptes de la sanitat internacional en àmbits com el coronavirus alhora que donen suport a governs en la coordinació de les diferents activitats relacionades amb el seu àmbit. Aquesta és la dimensió global del nostre planeta, el que ens donen com a directrius és vàlid tant a França, Anglaterra o el Baix Ebre aquesta és la connexió que hem fet per estar tots connectats, la Globalitat.

És per aquesta qüestió que les declaracions del que hi havia set fins ara director del programa mundial de medicaments dins l’organisme, l’OMS, les declaracions fetes als mitjans de comunicació internacionals en les que diu que l’organització estar funcionant a favor d’interessos privats i no públics tal com va ser creada per Nacions Unides. El seu pressupost consta d’un 80% de contribucions privades o publiques que són voluntàries i que es concentren en dos blocs, les farmacèutiques i la fundació Bill Gates. D’ençà que va publicar el llibre roig de l’OMS on aquest investiga l’impacte de la Globalització en l’accés als medicaments, va posar molt nerviosos a la indústria farmacèutica, ja que la filosofia del mateix desmuntava amb gran fidelitat la utilitat de les patents dels medicaments i al dany que aquestes provoquen a l’accés dels medicaments essencials o marca blanca utilitzats en molts països del tercer món deixant-los sense.

Per aquest motiu la seva conclusió és que l’OMS està en un procés accelerat de privatització i deixant de ser el punt de referència i àrbitre de la salut mundial. Aquest conflicte d’interessos és molt greu i en porta als fabricants de vacunes i medicaments, les farmacèutiques, que per produir el seu producte són capaces de provocar les epidèmies quan tenen els magatzems plens de la vacuna que la curarà per elles és simplement un negoci que l’exerceixen amb els danys col·laterals que comporta, cap ètica, simplement resultats econòmics. Les donacions que aporta la fundació Bill Gates a l’organisme aquest, no en pot disposar, el que diu on aniran i quan és aquesta fundació. Dir que les Nacions Unides hauria de rectificar i aportar el pressupost necessari per tornar aquest organisme a ser Públic. Pensem-hi.

Joan Cunill Devesa

Enginyer Mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -