14.3 C
Amposta

GastroFruitDolç porta a Flix l’excel·lència de les postres amb fruita dolça i talent reconegut del país

Se celebrarà el diumenge 6 i el dilluns 7 de juliol i vol posar en valor la fruita de temporada i el talent dolç del país

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La fruita dolça es convertirà aquest diumenge 6 i dilluns 7 de juliol en la gran protagonista del Mercat Municipal de Flix. Ho farà amb la celebració de GastroFruitDolç, unes jornades úniques dedicades a la cuina de les postres, la creativitat gastronòmica i la reivindicació del producte local, que reuniran figures destacades del món de la pastisseria com Miquel Guarro, Oriol Balaguer i Vicent Guimerà.

Miquel Guarro

L’esdeveniment, impulsat per l’Ajuntament de Flix i emmarcat en el projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, posa en valor la fruita de temporada i el talent dolç del país, amb un programa ple de showcookings, degustacions i demostracions de tècniques innovadores.

La jornada inaugural, diumenge al matí, començarà amb una masterclass de Miquel Guarro, que presentarà una elaboració amb cireres com a protagonistes. Tot seguit, la directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Saray Ruiz, parlarà de creativitat i igualtat dins la professió. La matinal la tancarà Eva Feliu, que mostrarà com potenciar el gust de la fruita dolça sense làctics.

A la tarda serà el torn del reconegut pastisser local Pau Carranza, guanyador del Millor Pastís de Formatge i el Millor Pa de Sant Jordi 2024, seguit d’Oriol Rossell, Llorenç Peral amb bomboneria maridada amb garnatxa, i David del Campo, que clourà la jornada amb una proposta xocolatera sorprenent.

Dilluns, Oriol Balaguer obrirà la segona jornada amb bombons d’arròs del Delta de l’Ebre i fruita de temporada. El rellevaran el xef estrellat Vicent Guimerà, amb cuina dolça de restaurant, i Anna Campos, que recupera la pastisseria artesana des dels orígens. La cloenda anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig.

GastroFruitDolç consolida així el llegat de GastroEbre i aposta per la projecció internacional del talent local, la promoció agroalimentària i la cultura dolça, amb el suport d’institucions com el Departament d’Agricultura, el Patronat de Turisme, el Consell Comarcal, la Diputació de Tarragona i diversos patrocinadors.

Les jornades també es podran seguir en directe a través del canal GastroEvents Online de YouTube.

Programa del GastroFruitDolç a Flix.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -