14.3 C
Amposta

Gandesa i Arnes mobilitzats per salvar les abelles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

És una realitat que l’abella mel·lífera, que és la que ens dona mel des de fa molts segles, es troba en perill d’extinció, és el que alertes i expliquen des de l’Associació d’Amics de les abelles. Per una banda l’augment constant de plaguicides que contaminen els camps, i també, exterminen les abelles, i per l’altra les noves amenaces per l’abella mel·lífera com la vespa velutina, fan perillar la supervivència d’un insecte que sempre ha donat salut i riquesa a l’ésser humà, aportant mel, pol·len, pròpolis i cera, béns tan estimats per les civilitzacions, i que sempre els han gaudit.

Ara la situació s’ha agreujat. Tothom parla de què si no s’actua, perdrem les abelles mel·líferes que pol·linitzen més del 70% de les nostres flors. Però si només es parla i no s’actua, no hi haurà res a parlar. Cal no solament defendre les abelles de les amenaces que tenen, també cal recuperar les abelles que sovint es “perden” en les poblacions, i que son exterminades per la por que es puguin convertir en un perill pels ciutadans.

Redicat tracta d’això. El projecte va prendre força al febrer al municipi d’Arnes amb la “Declaració d’Arnes”, manifest promogut per un conjunt de municipis, com els municipis d’Arnes, Gandesa, Riner, Pujalt i l’Associació d’Amics de les abelles, té com a missió que les abelles, que sovint es perden a les poblacions, tornin a la natura per seguir pol·linitzant els vegetals i donant mel a l’ésser humà. Un projecte pioner que porta les abelles de Gandesa fins a Arnes per tenir-ne cura i que puguin pol·linitzar el bosc.

S’espera que aquesta iniciativa sigui un bon pas i tingui ressò, i des de l’Associació desitgen que es pugui estendre per tot Catalunya, donat que, a més, aporta un valor estratègic, que és la possibilitat que se segueixi parlant del perill d’extinció de les abelles, i de què no s’oblidi aquesta amenaça, que és de primera importància per l’equilibri mediambiental i la qualitat de vida de tota la ciutadania.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -