14.3 C
Amposta

Gairebé 15.000 € pel Pla Director del Castell de Miravet

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En maig passat, la regidoria de Cultura i Patrimoni gestionada per Units pel Poble-Compromís, va presentar tota la documentació per intentar obtenir una subvenció per finançar el Pla Director del Castell de Miravet. Per a tal fi era necessari arriscar-se i contractar-lo abans de tindre la subvenció i generar una despesa imprevista a l’ajuntament.

Es va contractar a un dels millors equips del País Valencià, i el que ha treballat en la recuperació del Castell Vell de Castelló, i es van destinar un total de 14.900 euros més IVA. Avui en el DOGV s’han publicat les subvencions, i es dona a Cabanes 14.423,20 euros, el que és el 80% pràcticament del cost del projecte + IVA.

La redacció d’un Pla Director era el pas imprescindible per poder continuar endavant amb la recuperació del conjunt arquitectònic. I aquest serà un punt d’inflexió en la història de la recuperació del Castell, si l’actual equip de govern vol continuar la senda iniciada per l’anterior. En sols tres anys, s’ha aconseguit, gratuïtament, la titularitat del castell per al poble s’ha fet les primeres planimetries, una neteja de vegetació i un nou accés per un assegador públic.

Ara, es compta amb un pla director per saber quins passos fer a partir d’ara, planificar, i poder optar a inversions importants d’altres administracions, les quals puntuen i demanen tindre un pla director. Un Pla Director marca on i com actuar, programar cada actuació, i guardar una línia racional en les actuacions.

Des d’Units es confia que l’actual equip de govern municipal continua el treball iniciat prèviament, ja que en tindre un Pla Director, subvencionat al 80%, totes les actuacions seran més àgils, i serà més fàcil obtenir importants ajuts d’altres administracions.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -