14.3 C
Amposta

Foment del Treball es mostra en contra de la proposta del Ministeri de Sanitat sobre les “autobaixes”

La patronal catalana lamenta la iniciativa del Govern central per la qual els treballadors es puguin concedir una baixa sense haver d’acudir a un centre d’atenció primària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Foment del Treball, la patronal catalana, expressa el seu rebuig a la proposta del Ministeri de Sanitat que permetria als treballadors concedir-se una baixa de tres dies sense acudir a un centre d’atenció primària. L’organització empresarial lamenta la iniciativa del Govern central i destaca diversos problemes inherents a la mesura.

Un dels principals punts de preocupació és la manca de cobertura jurídica de la concessió de baixes sense una revisió mèdica de la persona afectada. Aquesta falta de garanties, tant per als treballadors com per a les empreses, podria donar lloc a situacions fraudulentes i no assegura l’atenció mèdica adequada als afectats.

L’absentisme laboral ja és identificat com un dels grans desafiaments en la gestió de les relacions laborals a les empreses. Els costos elevats, la pèrdua de productivitat i la competència són conseqüències directes d’aquest fenomen, que ha experimentat un creixement constant en els últims anys. Foment del Treball considera essencial la participació activa de les mutues i altres mesures per abordar de manera integral aquest problema.

Finalment, l’organització empresarial demana al Govern central i a la Generalitat de Catalunya que activin de manera permanent els espais de diàleg i concertació social per consensuar les mesures futures en aquest àmbit sensible per a les empreses.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -