14.3 C
Amposta

Ferran Bel: “No hi ha més opció que votar a favor de l’estat d’alarma”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Partit Demòcrata va votar a favor de l’estat d’alarma que proposava el Govern espanyol al Congrés dels Diputats. El portaveu del Partit Demòcrata a la cambra espanyola, Ferran Bel, ha manifestat que “la situació és molt greu, no hi pot haver un altre vot, no hi ha més opció que votar a favor de l’estat d’alarma”. A més Bel ho ha anunciat amb aquesta motivació: “després de converses amb el govern espanyol, el Partit Demòcrata vam prendre una decisió, sabent com es desenvoluparia l’estat d’alarma i la pròrroga, i és que no hi havia altra opció que votar-hi favorablement”. Per Bel, sobre aquest vot cal pensar en què “els catalans estaran millor o pitjor? I el Govern de Catalunya podrà actuar millor o pitjor?”.

A banda, el Partit Demòcrata ha presentat tres esmenes a la proposta. De moment s’han incorporat “una i mitja”, segons Bel, perquè ja ha quedat entès que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà cada dos mesos al Congrés per explicar l’evolució de les mesures del decret, com es demanava, a més de les compareixences del ministre de Sanitat, Salvador Illa, cada 15 dies.

El Partit Demòcrata reclama al Govern espanyol que escurci a quatre mesos la pròrroga de l’estat d’alarma, de manera que acabi el 9 de març del 2021, per evitar “qualsevol possibilitat d’electoralisme” a Catalunya tenint en compte que els comicis al Parlament estan previstos el 14 de febrer.

Per Bel “Catalunya a partir d’ara, d’aquesta pròrroga, podrà decidir si s’apliquen o no les mesures i també de quina manera”. El diputat demòcrata ha assumit que “hi haurà més estat d’alarma que limitarà els drets i llibertats dels ciutadans i creiem lògica que hi hagi control del Congrés a les mesures”.

Una altra de les esmenes del Partit Demòcrata sol·licita la pròrroga de totes les mesures de protecció de l’ocupació -ERTO- i dels autònoms prestació per cessament d’activitat- mentre duri l’estat d’alarma, perquè ara per ara està previst que es mantingui només fins al 31 de gener. Els diputats del Partit Demòcrata també reclamen un pla de xoc per mantenir el teixit productiu i també subvencions a fons perdut i ajuts directes.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -