14.3 C
Amposta

Family Cash compra el complex comercial Futuro Ciudad d’Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup valencià Family Cash ha comprat el centre comercial Futuro Ciudad d’Amposta per uns 3 milions d’euros. L’operació permetrà a la cadena obrir el seu primer hipermercat a Catalunya, a la mateixa nau que Carrefour va ocupar durant menys de dos anys. En l’operació de compravenda ha participat una societat immobiliària vinculada al grup, Alcanet Imvest Group, que ha estat l’encarregada d’adquirir aquestes instal·lacions així com la galeria comercial –sobre la qual es poden construir habitatges fins a 10.000 metres quadrats-. Els inversors llogaran la nau a Family Cash, que preveu obrir portes entre febrer i març de 2020 ocupant unes 85 persones. Després de l’estrepitós fracàs del projecte original, impulsat per l’empresari local José Luis Ripollés i el també valencià Jorge Juan Flor, la propietat de les instal·lacions era fins aquests moments d’Aliseda, immobiliària de Blackstone i el Banc Santander.

“Hem arribat a un acord per venir a Amposta”, ha celebrat el director general de Family Cash, José Canet, després de la signatura del compromís de compra amb els responsables d’Aliseda, que van passar a ser titulars de les instal·lacions que inicialment havien quedat en mans del Banc Popular. Les negociacions s’han allargat durant mesos i, en els últims anys, l’ús final del complex comercial ha estat objecte de diferents propostes. Fins i tot, el mateix consistori va fer una oferta per poder convertir el supermercat en el nou pavelló firal, proposta que no va fructificar.

A partir d’ara, serà Family Cash, amb una important implantació al País Valencià –té, entre els establiments més pròxims, un supermercat a Vinaròs- qui ocupi aquestes instal·lacions obrint-hi el seu primer supermercat a Catalunya. Ho farà en una zona on ja es troben algunes de les principals superfícies de la ciutat. “No ens fem mal uns als altres: és bo que estigui la zona comercial el més junta possible”, ha precisat Canet, qui ha volgut donar també els gràcies a l’Ajuntament d’Amposta per poder aterrar a la ciutat.

En la gestió del complex, que disposa també d’un aparcament soterrat de 200 places, participarà la societat immobiliària vinculada al grup, Alcanet Imvest, qui ha s’ha fet càrrec del vessant financer de l’operació i llogarà la nau principal a la cadena. Canet ja ha anunciat que la seva voluntat és que les obres a finals d’any per poder obrir portes entre finals de febrer i principis març. Aquesta obertura donaria feina, segons ha precisat, a entre 80 i 90 persones.

La “reactivació” de les galeries comercials, amb un elevat percentatge d’establiments comercials buits –només mitja dotzena en funcionament i una trentena de disponibles-, serà la tasca que assumirà directament l’empresa que ha assumit la inversió de la compra. “Explotarem la galeria: a veure si la podem fer més competitiva”, ha apuntat Canet, que tot i reconèixer l’actual estat d’abandonament s’ha mostrat optimista a l’hora de poder arrossegar-hi comerciants de la ciutat i firmes de forma. També ha reconegut que el grup immobiliari també estudiar la construcció d’habitatges a la part superior “de forma coherent i que surtin a un bon preu”.

“Ens ho mirem de la llunyania però també amb el suport de donar sortida a un espai molt gran, una realitat que tenim i li havíem de donar sortida i al final ha estat l’entesa entre dos entitats privades”, ha valorat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que ha celebrat positivament perquè se li doni un ús a l’espai i no acabi en un “estat de decadència”. L’alcalde ha precisat que el consistori respectarà la possibilitat que es desenvolupin pisos sobre les galeries sempre i quan el projecte s’adapti als requisits urbanístics vigents.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -