14.3 C
Amposta

Experts recomanen vacunar primers sanitaris en contacte amb pacients, treballadors de residències i cossos d’emergències

En una segona fase s'administraria la vacuna als majors de 80 anys i primer els que viuen en residències

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup Col·laboratiu Multidisciplinar per al Seguimetn Científic de la Covid-19 (GSMSC) recomana vacunar contra la covid-19 primers els sanitaris en contacte amb pacients i els treballadors de residències. El grup és una plataforma promoguda per ISGlobal, el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) i l’Associació Catalana de Centres d’Investigació (ACER). La llista prioritària que han elaborat aquests experts està “basada en principis ètics” i adaptada a Catalunya i estableix que en el primer grup de vacunats també hi hauria de ser el personal de primers auxilis o emergències, com policies o bombers. Un segon grup seria el de vulnerables: persones de més de 80 anys i prioritzant els que viuen en residències.

A mesura que hi hagués més disponibilitat de vacunes s’haurien de vacunar la resta de col·lectius susceptibles d’emmalaltir greument: persones d’entre 65 i 79 anys i malalts crònics amb patologies com la diabetis de tipus 2, malalties pulmonars o cardiovasculars, així com persones amb obesitat.

L’informe inclou posteriorment a les persones que presten serveis essencials a la població i estan particularment exposades al virus, incloent el personal de transport públic, educatiu o persones que treballen en el sector alimentari. En aquesta fase s’haurien de vacunar també persones institucionalitzades on la capacitat d’aïllament és limitada, com ara presons i centres de refugiats, migrants i altres persones en risc d’exclusió social.

Tot seguit hi aniria la resta de la població adulta i es donaria prioritat als majors de 55 anys. Els últims en rebre la vacuna serien els nens, ja que els experts afirmen que la població infantil és la menys vulnerable al virus i, a més, es tenen poques dades sobre la seguretat de la vacuna en aquest grup.

D’altar banda, el grup d’experts consideren que aquelles persones que tinguin confirmat que han passat la malaltia “podrien considerar-se com a no prioritàries per a la vacunació, com a mínim en les primeres fases”.

El GCMSC ha destacat la importància de comunicar clarament a la població els riscos i beneficis de les vacunes, així com la necessitat de mantenir les mesures addicionals de prevenció fins que un percentatge suficient no hagi estat vacunat.

Aquest és el primer informe elaborat per aquest grup d’expert i ja en prepara un segon sobre els aspectes clau relacionats amb el control de la pandèmia, com la immunitat, els efectes crònics de la malaltia o les estratègies d’identificació i aïllament de casos i contactes.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -