14.3 C
Amposta

Èxit del simulacre en un creuer atracat al Port de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns al matí s’ha realitzat al Port de Tarragona un simulacre en un vaixell de passatgers amb l’objectiu de comprovar la integració dels plans d’emergència del vaixell i de tots els agents implicats, ajustant el sistema de gestió d’emergències en creuers atracats  a les instal•lacions portuàries. Alhora, durant el simulacre també s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del Port i de tots els efectius d’emergència.

L’exercici ha consistit en un sabotatge en un creuer atracat al dic de Llevant. Ha estat dirigit pel Port de Tarragona i coordinat  per tots els equips d’emergències; Capitania Marítima de Tarragona, Policia Portuària del Port, Salvament i Seguretat Marítima de Tarragona, Guàrdia Civil, Bombers de la Generalitat, Bombers de Parcs Químics de Seguretat, Prevenport, Protecció Civil, Creu Roja i la mateixa seguretat del creuer. (consignatari del vaixell: Pérez y Cía).

L’activitat ha constatat la importància de la col•laboració dels diferents cossos de seguretat i emergències, a més de les dificultats de les operacions que es poden presentar en situacions d’aquest tipus.

La coordinació entre plans, fonamental

Durant el simulacre s’han activitat els plans d’actuació que existeixen per a aquests casos; el pla d’emergència del vaixell, el Pla d’Autoprotecció i el Pla de Protecció Portuària del Port (PAU i PPP).

Aquesta coordinació entre plans d’actuació és molt important perquè, a més de ser una manera d’estandarditzar la reacció dels equips involucrats que es troben en el moment de l’emergència en les instal•lacions, ofereix confiança als afectats i minimitza la possibilitat que apareguin nous riscos.

Simulacre superat amb èxit

Tots els equips implicats en el simulacre han mostrat la seva professionalitat per dur a terme un exercici d’aquestes característiques. Després de donar per acabada la pràctica han analitzat i valorat els resultats obtinguts per seguir treballant en una millora continuada davant d’actuacions d’aquest caire.

Fonts del Port de Tarragona han mostrat la seva satisfacció per com ha funcionat el simulacre, “el Port de Tarragona és un exemple a seguir per part dels ports de l’Estat espanyol, en ser pioners en simulacres d’emergència petroquímica” i han valorat positivament.

Els pròxims dies 20 i 21 de juny, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, tindran lloc les primeres jornades tècniques de gestió d’emergències a l’àmbit marítim portuari, un excel•lent moment per estudiar i analitzar, per part de tots els implicats el desenvolupament de tasques tan importants com aquesta.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -