14.3 C
Amposta

Estàs a favor de retirar totes les mesures contra la covid a les escoles?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La majoria de restriccions contra la Covid-19 van deixar d’estar vigents la setmana passada i molts àmbits de la societat van tornant a poc a poc a la normalitat. Però n’hi ha un que no: des de la reobertura de les escoles, al setembre de 2020, les mesures als centres educatius pràcticament no han canviat. Davant d’això, la Societat Catalana de Pediatria reclama que es retirin progressivament totes les restriccions a les escoles i a les activitats de lleure. En un comunicat, els metges expressen “preocupació” pels “efectes negatius” de les mesures en els infants: “Les mesures actuals (…) tenen efectes negatius en àrees fonamentals dels menors com l’aprenentatge, la sociabilitat o la salut mental i emocional. La salut dels infants va molt més enllà del control d’una infecció vírica que serà poc rellevant en la immensa majoria de casos.”

Demanen que es tracti la covid com una infecció més en l’entorn escolar. Recorden que la malaltia provocada per la SARS-CoV-2 “és majoritàriament lleu en la infància”, tot i que en alguns casos concrets pugui ser greu, i que la immunitat del col·lectiu és molt elevada.

Per això, creuen que que la mascareta ha de deixar de ser obligatòria tant a l’aula com al pati i que s’han d’acabar els grups bombolla. També volen que es deixin de fer testos massius i quarantenes de contactes. Creuen que només haurien de faltar a classe els alumnes que tinguin símptomes, i tornar a l’escola quan desapareguin.

Així mateix, la Societat Catalana de Pediatria es posa al servei dels departaments de Salut i Educació per “elaborar conjuntament un informe basat en l’evidència científica i una estratègia que doni suport a aquestes noves mesures de control de la pandèmia”.

D’altra banda, des de l’AFFaC, Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, reclamen una baixa laboral per tenir cura dels fills quan s’han d’aïllar i destaquen les desigualtats socials i la pèrdua d’oportunitats quan es tanquen les aules.

Creieu que s'haurien d'eliminar totes les mesures contra la covid a les escoles?

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -