14.3 C
Amposta

Esquerra Tortosa presenta el programa “per fer una ciutat més cohesionada, més amable i capital de les Terres de l’Ebre”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Esquerra Tortosa ha presentat el programa electoral amb què es presenta a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig i que es basa en tres grans eixos: una Tortosa més cohesionada, més amable i que exerceixi de veritable capital de les Terres de l’Ebre. “Hem elaborat un programa de govern que inclou les reivindicacions i necessitats que hem identificat en la campanya A peu de carrer, parlant amb els tortosins i les tortosines”, ha explicat l’alcaldable d’Esquerra, Xavier Faura. El programa, que a més de les propostes inclou la presentació de la candidatura, es distribuirà físicament en paper i es pot consultar al web del candidat xavierfaura.esquerrarepublicana.cat.

El programa republicà contempla 150 actuacions estructurades en vuit àmbits temàtics: una Tortosa amb més facilitats per moure-s’hi; una Tortosa més amable; una Tortosa amb més projecció; una Tortosa més neta i sostenible; una Tortosa compromesa amb totes les edats; una Tortosa millor; una Tortosa més capital i una Tortosa amb més benestar.

“El govern de Roigé ha impulsat unes obres que no milloren la qualitat de vida de la ciutadania, sinó que s’han fet en clau electoral”, ha assenyalat Faura.

El programa de govern d’Esquerra Republicana inclou un seguit d’actuacions ‘innegociables’ com el projecte d’obrir Tortosa al riu, per millorar la cohesió de la ciutat; resoldre la problemàtica de l’aparcament, sobretot a la plaça 1 d’Octubre; enfortir les polítiques socials, per posar les persones al centre; millorar la neteja i conservació de la via pública i catapultar la capitalitat de Tortosa.

Pel que fa a les propostes en l’àmbit temàtic de la mobilitat, Esquerra es compromet a elaborar un pla de mobilitat; crear més places d’aparcament; obrir Tortosa al riu amb la creació de més trams de carril bici; transformar els terrenys de la Renfe per connectar l’eixample amb el riu, entre altres actuacions.

Per una Tortosa més amable el programa electoral republicà contempla actuacions com la transformació de la rambla Catalunya; dignificar el passeig de Ronda a Remolins; promoure la instal·lació d’un centre de dia per a la gent gran al nucli antic; reformar la plaça Alfons XII i millorar el passeig de Ribera.

Quant a la projecció econòmica de la ciutat s’estructura en quatre línies: el turisme, la cultura, la indústria i la Reserva de la Biosfera. Entre les propostes s’inclou el foment de la ciutat com a destinació de turisme esportiu; la rehabilitació de les muralles; la reforma de l’auditori Felip Pedrell; l’ampliació del polígon Catalunya Sud i la construcció d’una central intermodal i de mercaderies.

Per fer una Tortosa més neta i sostenible, el programa d’Esquerra preveu destinar més pressupost a la neteja de la ciutat i els pobles, així com millorar la freqüència amb què es netegen les illes de contenidors de residus i revisar si és necessari instal·lar-ne més. També promourà ordenances municipals per a l’estalvi d’aigua i la instal·lació d’energies renovables.

Un altre dels àmbits temàtics del programa de govern republicà, una Tortosa compromesa amb totes les edats, inclou la construcció d’una llar d’infants pública, la promoció de l’habitatge per als joves, així com ajuts pel jovent que estudia fora de la ciutat. En el cas de la gent gran, es fomentarà l’envelliment actiu.

En l’àmbit temàtic d’una Tortosa millor, l’equip liderat per Xavier Faura propugna el retiment de comptes com a element de transparència de la gestió municipal o el  replantejament dels pressupostos participatius, entre altres. Per fer una Tortosa més capital, Esquerra impulsarà accions en l’àmbit universitari amb la implantació del grau en Medicina; del comerç, amb la millora de l’eix comercial i un calendari firal anual i de les infraestructures, amb la reivindicació del tercer pont per connectar Ferreries amb Remolins i frenar l’estrangulament circulatori que pateix la ciutat.

Finalment, per fer una Tortosa amb més benestar el programa d’Esquerra proposa actuacions en l’àmbit educatiu, de la promoció esportiva, la salut, l’habitatge i la igualtat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -