14.3 C
Amposta

Es prohibeixen, de nou, les reunions de més de deu persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant el dia d’avui s’han publicat al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) les noves mesures davant el creixement de casos de coronavirus.  En aquest s’insisteix en què totes les resolucions dictades per les autoritats sanitàries amb àmbits territorials concrets participen d’un element troncal comú: d’una banda, s’hi inclouen un conjunt de recomanacions adreçades a la ciutadania, amb el benentès que la limitació en els desplaçaments als estrictament necessaris és una de les millors eines per lluitar contra l’expansió de la pandèmia i, d’altra banda, en la prohibició de les reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en l’àmbit privat.

Aquesta darrera limitació és especialment rellevant, ja que s’ha constatat que és en l’àmbit familiar i social on s’està produint un important percentatge dels contagis, com a conseqüència de la relaxació en els controls preventius per evitar-los.

Per aquesta raó, d’acord amb les dades que s’inclouen en l’informe que justifica la present resolució, es considera necessari estendre la limitació al conjunt de tot Catalunya, amb una doble finalitat: en primer lloc, intentar controlar la corba de contagis, i aplanar-la i, en segon lloc, intentar evitar que s’hagin d’adoptar mesures més limitadores dels drets de les persones, com seria haver de procedir a acordar el confinament, total o parcial, amb els evidents perjudicis que suposaria per a les persones i per a l’activitat econòmica.

Així doncs, el document estableix:

  • Les reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social):

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic.

També resten excloses de la present Resolució les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

La realització d’activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d’aquestes, sens perjudici del compliment de les distàncies mínimes entre taules o grups de taules, que estableixin les resolucions de les autoritats sanitàries.

No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual podrà ser exercit en les condicions que determini l’autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

  • Fires i festes majors

Correspon als ajuntaments determinar la celebració de fires i festes majors, sens perjudici del compliment de totes les mesures de seguretat establertes amb caràcter general.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -