EbreNotícies

Es podran visitar les espectaculars troballes del jaciment arqueològic de Sant Jaume a Alcanar

Coincidint amb la finalització de la 22a campanya d’excavacions, el diumenge 25 d’agost tindrà lloc una jornada de portes obertes al jaciment arqueològic de Sant Jaume Mas d’en Serrà, a Alcanar.

En el transcurs de la visita es donaran a conèixer els resultats de la darrera intervenció que han dut a terme els arqueòlegs del GRAP (Grup de Recerques en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona), dirigits pel Doctor David Garcia. Aquesta activitat està organitzada per l’Ajuntament d’Alcanar i el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona.

Des de l’any 1997, el GRAP hi està duent a terme campanyes d’excavació, anualment i de forma ininterrompuda que haurien confirmat la qualitat del jaciment de la Primera Edat del Ferro. Segons els experts, la seva situació costanera va permetre mantenir un contacte intens amb els primers comerciants mediterranis que van arribar fins a les nostres costes, com els fenicis, i això va generar un contacte comercial entre les rutes de l’Ebre i la Mediterrània.

A més de resultar molt ric en troballes materials, els arqueòlegs valoren l’excepcional conservació de les estructures, que en alguns casos compten amb murs originals de fins a metres d’alçada originals. A més, els descobriments que s’hi ha realitzat han permès fer reinterpretacions del món preibèric al país, en aspectes com l’organització social, o els elements constructius i de defensa.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close