EbreNotícies

Es dobla el cabal del riu Ebre en el seu tram final

Segons la CHE, l'increment podrà arribar als 688 metres cúbics per segon

Durant el dia d’ahir, el cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa va pujar dels 329 als 645 metres cúbics per segon, i es preveu que vagi augmentant a mesura que el sistema de pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix  vagi alliberant cabals per fer lloc a la pujada del riu que arribarà en les properes hores. L’actual cabal a la capital del Baix Ebre, dobla el que ha tingut els darrers dies.

El Servei Automàtic d’Informació Hidrològica preveu, amb moltes reserves, que el cabal arribarà el 2 de febrer als 688 metres cúbics per segon. Per fer-nos una idea de la crescuda, el dia 27 la fondària era de 1,76 metres i ara està en els 2,81 metres.

Segons informa la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, aquesta crescuda es deu a les precipitacions que es van registrar a la conca de l’Ebre ente el 21 i el 24 de gener. A més, fins el dia 22 va nevar a cotes sobre els 700 metres msnm (metres sobre el nivell del mar) i va ascendre fins els 1100, on la pluja es va fondre amb la neu acumulada, el que va produir que s’incorporés al riu Ebre.

 

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close