El racó de l'economista

Ercros continuant dins del seu canal alcista

El 31 de desembre de l’any passat la química catalana Ercros tancava el preu de l’acció a 2,56 euros. L’evolució del preu d’aquesta química estava immersa dins d’un canal alcista amb direcció a 3 euros. És cert que durant el mes de gener ha fet un parell d’intents per arribar als 3 euros però als voltants de 2,75 trobava una resistència que la tornava a la banda baixa del canal alcista.

És cert que la primera quinzena de gener amb la pujada de preus del petroli indicava que probablement els 3 euros seria una quota més difícil d’assolir que en un principi ho semblava. Així i tot, amb la sortida a la llum pública de la problemàtica del coronavirus el panorama i les previsions econòmiques canviaren radicalment. El que era bo abans-d’ahir avui ja no estava tan clar.

Una de les conseqüències que ha provocat el coronavirus és la caiguda del preu del petroli. Una matèria primera que afecta bastant al compte de resultats de la química catalana. En poques paraules com més barat el preu del petroli millors resultats per a la química. Aquest fet ha provocat una millora de les expectatives d’Ercros agafant un nou impuls cap al seu objectiu dels 3 euros. Ahir dilluns va tancar a 2,816 euros per acció, continuant dins del canal alcista que va començar el passat mes d’agost i dibuixant en tot cas un gràfic de manual d’anàlisi tècnic.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close