14.3 C
Amposta

ERC de la Ribera d’Ebre rebutja la supressió de competències dels ajuntaments en la construcció i ampliació de magatzems nuclears

PSOE i Podemos introdueixen una clàusula a la llei del canvi climàtic que suprimeix qualsevol control municipal sobre la construcció i ampliació de magatzems nuclears

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació comarcal d’Esquerra Republicana de la Ribera d’Ebre es va reunir amb els seus alcaldes i diputats del Congrés, Joan Capdevila i Norma Pujol, per valorar la clàusula sobre la construcció i ampliació de magatzems de residus nuclears introduïda per PSOE i Podemos en la tramitació de la llei del canvi climàtic que s’està debatent a les Corts espanyoles.

El president de la comarcal, Josep Maria Sàez, ha explicat que “PSOE i Podemos han introduït una disposició addicional que elimina les competències dels ajuntaments a l’hora de concedir llicències per construir, ampliar o desmantellar magatzems de residus radioactius, passant a considerar-ho, a partir d’ara, com una obra pública d’interès general”.

Saèz ha manifestat que “partint de l’experiència i els antecedents en la lluita contra la instal·lació del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (MTC)  que vam viure a la nostra comarca, els alcaldes i representants d’Esquerra de la Ribera d’Ebre rebutgem aquesta disposició que deixa encara més indefensos els municipis davant la possible imposició d’implantar una instal·lació d’aquest tipus als nostres pobles”.

Els republicans han presentat una esmena de supressió d’aquesta disposició per ser votada en el tràmit del Senat, i la diputada Norma Pujol registrarà diferents preguntes interpel·lant al govern espanyol sobre les intencions i previsions d’actuació respecte als cementiris nuclears. A més Esquerra presentarà mocions als plenaris dels ajuntaments refermant el seu rebuig a la disposició proposada pel govern espanyol.

 “Cal recordar que el rebuig del PSOE de Castella – la Manxa a la construcció del MTC a Villar de Cañas va fer que Sánchez en arribar al govern l’any 2018 en suspengués la seva construcció i que des de llavors no hagin definit clarament que faran amb els residus d’alta intensitat. D’aquí que aquesta clàusula introduïda per PSOE i Podem ens neguitegi i preocupi davant possibles escenaris no desitjats a la nostra comarca”, ha conclòs Sàez.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -