14.3 C
Amposta

ERC de Camarles dona per perdut l’últim any d’alcaldia

Denuncia que l'alcalde, Ramon Brull, ha trencat "unilateralment" el pacte de govern per  mantenir-se a l’alcaldia fins a finals de legislatura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimecres els regidors d’Esquerra Republicana de Camarles i els Lligallos, Antoni Navarro i Estanis Martínez, acompanyats del president de la Federació comarcal del Baix Ebre del partit i secretari de política municipal regional, Enric Adell, han comparegut després de les destitucions que ha fet l’alcalde Ramon Brull i que les ha deixat fora del govern municipal. Navarro ha assegurat que “la decisió de l’alcalde de Camarles, el senyor Ramon Brull, de trencar unilateralment i per iniciativa pròpia el Pacte de Govern signat a principi de mandat”.

Antoni Navarro ha denunciat que “a Camarles governarà la força menys votada amb una regidora trànsfuga d’Esquerra”, a la vegada que ha lamentat “que el senyor Brull traeixi els veïns i veïnes de Camarles i els Lligallos que el 2019 van fer confiança majoritàriament a Esquerra Republicana, que és qui va guanyar les eleccions, quedant com l’opció més votada, per davant de Junts i La Veu del Poble, que va ser la tercera força”.

El regidor republicà ha acusat Brull “d’utilitzar excuses fonamentades en mitges veritats” amb “l’únic i principal objectiu de mantenir-se a l’alcaldia fins a finals de legislatura”; incomplint l’acord signat amb on es fixava que La veu del Poble tindria l’alcaldia un any i el juny del 2022 aquesta retornaria a Esquerra Republicana.

“Nosaltres som gent de paraula que complim els pactes”, ha afirmat Navarro, justificant així que no trenquessin el pacte fa quinze dies quan l’alcalde Brull el va destituir com a primer tinent d’alcalde, i va retirar la tercera tinència d’alcaldia i la regidoria de Serveis a Esquerra. “Nosaltres des de llavors hem seguit i preparant, les Festes, sense trencar cap pacte”, ha afegit.

El regidor ha criticat que passats quinze dies, sense haver passat res de nou, Brull els hagi expulsat del govern. “Lamentem que el senyor Brull hagi actuat per interessos propis i amb l’única finalitat de perpetuar-s’hi en el càrrec, gràcies al suport de la regidora trànsfuga Montse Bonet”, ha dit.

A més ha volgut recordar que “Bonet es va presentar a les eleccions integrant la llista d’Esquerra Republicana i va entrar al govern amb nosaltres, però el novembre de 2019 va marxar al grup de no adscrits i es va quedar sense competències fins que amb l’arribada del senyor Brull a l’alcaldia, se la va tornar a incorporar com a regidora de govern”.

Navarro ha afirmat que “ara se l’ha tornat a premiar pel fet de donar suport a l’expulsió d’Esquerra del govern i assegurar així fins a finals de legislatura l’alcaldia a Brull; per la qual cosa li donaran més regidories i més competències, amb una tinència d’alcaldia que abans no tenia”.

El regidor republicà ha denunciat que “la senyora Bonet hagi interposat sempre els seus interessos i ambicions personals pel damunt de tot. I ara hagi vist recompensada la seva traïció per part del senyor Brull”.

En aquest sentit Navarro s’ha mostrat “decebut perquè s’han anteposat els interessos de dues persones als d’un poble”. A la vegada, però ha reivindicat la feina feta: “Hem treballat amb honestedat i compromís per Camarles. Les formes i maneres de governar i els canvis que s’han produït en el nostre poble aquests darrers dos anys són el nostre aval”.

Navarro també ha volgut replicar les declaracions del senyor Brull que pretenia justificar l’expulsió d’Esquerra del govern pel seu vot respecte al tanatori i la remodelació del Mercat. “No és veritat que nosaltres vàrem impossibilitar la construcció d’un tanatori, perquè sempre hem defensat la seva construcció, però no al lloc on es volia fer; i no veiem malament de realitzar una consulta ciutadana per establir la ubicació més adient. Per això, dos regidors del nostre grup van votar a favor de la moció presentada per Junts de fer una consulta a la ciutadania i dos es van abstenir”.

De fet “la regidora no adscrita en aquell moment, Montse Bonet, es va abstenir en la votació, igual que els dos regidors republicans”. I d’aquí que el senyor Brull quedi en evidència quan “per una part diu que treu del govern a Esquerra pel que va votar amb el tanatori i per l’altra premia a la trànsfuga Montse Bonet, que va votar el mateix”.

En relació amb el vot contrari d’Esquerra a la proposta de rehabilitar l’edifici de l’antic mercat amb el canvi de partides pressupostàries assignades ja al nou Auditori, Navarro ha explicat que “el mercat pateix aluminosi des de l’època de Primitivo Forastero, i Esquerra volem que es pugui adequar, però amb altres subvencions, no amb les que es van proposar de llevar”. A més “la proposta de canvi de partides feta pel senyor Brull va sortir guanyadora al Ple amb els vots dels altres grups; i per tant la nostra posició no va significar cap obstacle”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -