14.3 C
Amposta

Equips d’atenció primària de l’Ebre formen a fisioterapeutes en PCR i tests d’antígens

Amb aquesta capacitació, els fisioterapeutes podran fer aquestes proves diagnòstiques als serveis sanitaris públics en funció de la demanda

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des del Servei Català de la Salut, i en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, s’ha iniciat un procés per capacitar i acreditar els fisioterapeutes per a la realització de tests diagnòstics de la Covid-19, en concret PCR i tests d’antígens (TAR).

Tan bon punt el Servei Català de la Salut s’hi va posar en contacte per començar la formació, la Gerència Territorial de l’ICS va designar quatre centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre per portar a terme les pràctiques, específicament, el CAP El Temple, el CAP Baix Ebre, el CAP Amposta i el CAP Móra la Nova. Aquests estan distribuïts geogràficament per facilitar l’accés a tots els participants al curs.

El curs està organitzat en tres fases, les fases 1 i 2, que són teòriques i se segueixen en línia, i la fase 3, en què les infermeres d’Atenció Primària supervisen com a docents la realització de la tècnica. Aquesta fase 3 consisteix a fer 10 PCR o tests d’antigen per certificar que el/la professional hi està capacitat.

Està previst que durant el mes de desembre faran el curs 40 fisioterapeutes i, amb l’acreditació d’aquests professionals, s’espera disposar de més persones formades en l’execució d’aquestes tècniques per a fer cribratges massius quan calgui.

Per la seva banda, el Col·legi de Fisioterapeutes també ha participat en la captació dels professionals d’aquest col·lectiu que no treballen al sistema públic de salut perquè, un cop estiguin acreditats, passin a formar part de la borsa de treball i estiguin a disposició del Sistema de Salut i poder-los contractar en cas de necessitat.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -