14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Marin Navarro, propietari de Germans Marin: “La Pasqua és la temporada estrella”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

GERMANS MARIN és una empresa familiar reconeguda a les Terres de l’Ebre i creada el juliol del any 1986, dedicada a la fabricació artesana de pa i pastes casolanes. La redacció d’Imagina Ràdio ha parlat amb el seu propietari, Marin Navarro:

Com va començar?

La idea va ser del meu pare perquè tenia un amic forner i al poble no hi havia cap forn de pa. Van començar com a forners els 4 germans i la mare.

Heu tingut treballadors sempre o és més bé una empresa familiar?

El primer any comencem tota la família pare, mare i els quatre germans) treballant i actualment content amb quasi vint-i-cinc persones treballant per Germans Marín.

Teniu varies pastisseries pel territori ebrenc, on i perquè vau decidir a aquelles poblacions en concret?

Tenim botigues de degustació a 3 a Tortosa 1 Amposta, 1 Aldea i 2 Camarles. Vam decidir començar a Tortosa per ser la capital i un referent a les Terres de l’Ebre. Allí  teníem i tenim molta clientela.

 Ara que arriba Pasqua, potser és una de les temporades que més feina teniu, no?

La Pasqua és la temporada estrella. És quan més faena hi ha. Un dels motius és l’elaboració de manera artesana de fer figures de xocolate.

Marin Navarro amb una figura de xocolata d’un comandament de la PlayStation

D’on ve el vostre xocolate?

El nostre xocolate és d’origen Belga. Creen molt amb la cultura i tradició del xocolate a aquest país.

Quines són les figures de pasqua que més es venen? I perquè?

Les figures que més es venen són les del Barça ,el comandament de la PlayStation, figures del Fortnite, la patrulla canina, la Frozen…

Quina és la mona més original que heu fet? I la que més us ha costat fer?

La més original és la moto de trial del campió Jordi Tarrés. I la que més ha costat en són moltes en quasi trenta anys que fa que faig figures de xocolate.

D’on surt la passió per l’ofici?

La passió ha anat creixent cada dia. Van començar com a forners i a poc a poc em van introduir en la pastisseria de la mà del mestre artesà tortosí el Sr. Pere Llupia. Ell em va ensenyar i guiar en el món de pastisseria després la passió per l’ofici el treball i la dedicació en va fer arribar a ser autèntics artesans del món de la pastisseria artesana.

També col·laboreu amb el projecte Emma

La col·laboració amb el projecte Emma va ser a través del gran amic i gran persona Ramon Bel, en va parlar del que volia fer i en un tres i no res van saber com podia fer alguna cosa molt positiva. I van decidir fer la tauleta de torró de xocolata que crec que va ser un èxit en més de 1000 barres de torró venudes.

Personalment, ets més de dolç o de salat? Perquè? Que costa més de fer: les pastes salades o les dolces?

A mi personalment, el dolç m’apassiona. Crec que té més treball i és més laboriós.

Per acabar, com som una ràdio músical, ens agradaria saber quina és la teva cançó preferida i perquè

Les de Deep Purple: Humo en el agua, Noche negra, etc. Van marcar una època.

Redacció- Xavi Llambrich

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -