14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Emepé: “Me’n penedeixo de no haver començat abans”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Qui és Emepé?

Un jove de l’Aldea de vint-i-set anys, treballador, amb una vida de les més normals. A principis del confinament va decidir penjar vídeos d’humor, una cosa que es veu bastant poc al territori i que el va fer donar a conèixer.

Com era la vida d’Emepé abans de començar a fer vídeos?

Tenia una vida bastant senzilla. Em dedicava a estudiar i a treballar, igual que ara, però els caps de setmana em dedicava a divertir-me.

De petit ja t’agradava el món audiovisual?

No, de petit m’agradava el món del dibuix tècnic però, en començar a fer vídeos, me n’he adonat que cada vegada m’agrada més i per això ara he començat estudis relacionats en aquest món.

A què et dedicaves?

Vaig estudiar un Grau Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia, un Grau Superior de Dietètica i Nutrició i treballava a una fàbrica de Camarles. Una empresa que no està relacionada amb els estudis que vaig cursar.

Com vas decidir fer el pas de fer el primer vídeo?

Vaig començar a ser més actiu per Twitter. En veure que molta gent em seguia, vaig decidir fer un vídeo d’humor, ja que seguia a molts influencers d’arreu d’Espanya. Vaig pensar: si ells ho fan, per què no provar-ho jo?

El primer vídeo ja va tenir força repercussió

A Twitter va tenir molta repercussió perquè va ser la novetat, la gent no s’ho esperava.

Com vas rebre la reacció de la gent?

Va ser molt bona, més del que m’esperava.

Quina sensació vas tenir?

A l’instant vaig tenir la sensació que havia de fer més vídeos d’aquest tipus i me’n vaig penedir de no haver començat abans.

Vas passar del Twitter a Instagram

No contemplava gaire la idea de fer-me un Instagram per penjar allí el meu contingut, però al final em van convèncer.

Si ja te’n rius mirant els vídeos, ja m’imagino fent-los

El vídeo que més he xalat de fer va ser el de l’albergínia. Vaig xalar tant de fer-lo perquè era un tema que tenia moltes ganes de tractar, però no sabia ben bé com enfocar-ho. Quan vaig tenir la idea vaig saber que l’havia encertada i que a la gent li agradaria bastant.

Els mitjans nacionals també han difós contingut teu

El vídeo de la reobertura dels bars el va difondre TV3. El vaig fer en mitja hora: em va venir la idea, vaig gravar-lo i el vaig penjar. En poques hores va tenir una acollida espectacular. Inclús TV3 es va posar en contacte amb mi per demanar-me si podien difondre’l. Va ser una sensació indescriptible. Pensar que feia unes hores estava gravant-me a l’habitació, envoltat dels meus objectes quotidians i al cap d’una estona milers de persones m’estaven veient per la televisió. Repeteixo: va ser una sensació molt bonica.

Quina diries que és la teva essència?

Crec que el que fa que el meu contingut agradi a la gent és l’espontaneïtat que tinc als vídeos. En qualsevol moment pot canviar l’argumentació i la trama. A banda, parlo en ebrenc, que és un dialecte del català que s’està perdent. Gràcies als meus vídeos ajudo a donar-li visibilitat. Llavors, crec que això és quelcom que la gent valora bastant.

Com vas explicar a la teva família el que feies a les xarxes?

No ho vaig explicar jo, ho van acabar descobrint ells. Al principi no volia que ho sabessin per què em feia vergonya que descobrissin aquesta faceta que no havia mostrat mai. Al cap i a la fi, era inevitable que ho descobrissin. Però em va sorprendre perquè s’ho van prendre la mar de bé.

Quant et costa preparar un vídeo?

Depèn de la duració. Puc fer-ho en mitja o una hora o puc estar diverses hores. Tot depèn de l’edició. El vídeo que em va costar més editar va ser un que era una paròdia de El precio de la historia que emetien per MTV. Em va costar molt d’editar i doblar les veus.

Recentment has guanyat el concurs #InfluEbrenc, organitzat per l’Estel de l’Ebre. Que en penses d’aquest tipus d’iniciatives?

Ho valoro molt positivament. És una manera de donar a conèixer el jove talent de les Terres de l’Ebre. És una altra manera d’arribar a un altre tipus de públic que potser no es mou tant per xarxes socials. Em va semblar una iniciativa molt bona perquè sortim guanyant tots.

Com vas viure l’experiència?

Va ser una setmana bastant emocionant, la veritat. Portar aquest “pique” de bon rotllo amb els altres quatre participants, sempre des del respecte. No les tenia totes de guanyar, però al final per pocs vots vaig acabar guanyant.

Ets conscient que tens la capacitat de fer passar una bona estona a molta gent?

Al principi no era conscient perquè, simplement, feia el vídeo i el penjava. Però cada cop vaig rebent més missatges de suport que m’animen a continuar amb el que faig. Em sembla molt bonic i satisfactori poder fer passar una bona estona a la gent tot i aquests temps que estem vivint.

Redacció- Xavi Llambrich

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -