14.3 C
Amposta

Entrevista a Cèlia Espanya, creadora de contingut ampostina

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cèlia Espanya és una jove de 25 anys, natural d’Amposta i resident a Barcelona, ​​apassionada del món audiovisual des de ben petita i amb ganes de fer projectes, comunicar i aprendre. Després de treballar durant dos anys com a operadora de càmera i editora de vídeo a una productora de Sant Just Desvern, va decidir començar a crear contingut pel seu compte a través de YouTube. En aquesta entrevista, Cèlia ens parla dels seus inicis en el món dels vídeos, la seva formació universitària en comunicació audiovisual i l’evolució del seu canal de YouTube, ara convertit en un “calaix de sastre” de temes diversos que reflecteixen les seves inquietuds i interessos. A més, també ens explica com la psicologia l’ha ajudat a empoderar-se i a no tenir por del “què diran”, així com la seva activitat a TikTok, on pot arribar a molta gent sense necessitat de tenir un gran seguidors.

 • Per a les persones que no et coneixen, qui diries que és Cèlia Espanya?
  Cèlia és una noia de 25 anys d’Amposta vivint a Barcelona, apassionada de l’audiovisual des de ben menuda i en moltes ganes de fer projectes, de comunicar i aprendre.

 • Com era la vida de Cèlia Espanya abans de començar a fer vídeos?
  La cosa és que jo SEMPRE he fet vídeos, porto fent-ne des dels 7 o 8 anys, però o els publicava en privat a YouTube per a la gent més propera, fins que ara fa uns 6 mesos vaig decidir anar en serio i fer contingut per al públic en general, llavors, abans d’estos 6 mesos que és quan m’he començat a fer coneguda pels vídeos que faig, jo treballava a una productora de Sant Just Desvern com a operadora de càmera i editora de vídeo a jornada completa i actualment estic a mitja jornada per poder-m’ho compaginar amb la creació de contingut pel meu compte.
Foto: Cedida
 • De petita ja t’agradava el món audiovisual?
  M’encantava, tinc un vídeo al meu canal on ho explico. Hi, hi ha proves visuals d’això, en cintes de VHS als 2000, jo encara no tenia ni dos anys i ja sortia demanant-li la càmera a mon pare, de fet, no em podia gravar mai fent vida
  quotidiana perquè a la que li veia la càmera la volia jo i li demanava constantment.
 • Com vas decidir fer el pas de fer el primer vídeo?
  Va ser un cúmul de vàries coses: A la feina ja feia 2 anys que treballava, em veia segura, amb experiència i volia continuar aprenent. Vaig pensar que fer vídeos per a YouTube seria una manera d’aprendre més i tenir nous reptes com a editora de vídeo. D’altra banda, estava molt bé en tots els altres àmbits de la vida: amistats, família, parella, feina, salut… I volia tenir un projecte que em motivés i em plantés nous desafiaments. I finalment, el fet d’anar a la psicòloga, que em va empoderar per fer el que a mi em sortís sense tenir por de “què diran”.

 • Vas estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF. Com et va ajudar la formació universitària a crear contingut?
  La formació universitària m’ha ajudat a nivell d’estructuració d’idees i pensament crític, més que tècnicament, tot el que sé de gravar, programes i tecnicismes ho he après pel meu compte o a la feina on estic, a la uni sí que vaig aprendre molt a pensar, raonar i a tenir idees, que és bàsicament del que va Comunicació Audiovisual.
Foto: Cedida
 • Al principi, el teu canal estava dedicat a les cures i la salut mental, però ara penjes contingut relacionat amb tot el que t’interessa. Com descriuries la temàtica del teu canal actualment?
  Sí!, vaig començar amb un nínxol molt específic, que era el que més m’interessava a nivell “hobbies” més enllà de l’audiovisual, però ara mateix és un “calaix de sastre” o “baül de coses random”, així és com ho han descrit alguns seguidors i no puc estar més d’acord, sobretot va de les inquietuds i temes que em ronden pel cap.
 • Quina diries que és la teva essència?
  La meva essència és que soc com una capsa de sorpreses, tant a la vida real com a l’hora de crear contingut, soc molt ingènua i intento ser lo més autentica que puc, no amagar cap part de mi, tant les parts bones com les dolentes. No tinc secrets i si no parlo d’algun tema, és segurament, perquè aquest pot afectar a una tercera persona que també està implicada, però quan l’assumpte va de mi, no tinc pèls a la llengua.
 • És interessant que també siguis activa a TikTok. Quin és el teu contingut preferit per a aquesta plataforma?
  El que més m’agrada de TikTok és que l’algoritme ensenya els teus vídeos a gent que no et segueix, per tant, arribo a molta gent sense tenir seguidors i els vídeos acaben tenint moltes visites, a més, la gent no ha de triar un contingut com seria el cas de Netflix o YouTube, li posen davant, es va reproduint i l’espectador decideix si vol continuar veient-ho o no, així és més fàcil que el contingut que faig pugui ser vist.
  El meu contingut preferit per aquesta plataforma són clips del voltant d’un minut on surto parlant, reflexionant o opinant sobre algun tema i intento sempre donar el meu punt de vista, no només transmetre informació objectiva, perquè és el que avui en dia té valor, ja que la informació te la pot proporcionar una IA o la Wikipedia, una opinió no.
 • Què et fa sentir més orgullosa del teu contingut a Youtube i TikTok?
  La constància que tinc sense rebre res a canvi, i que ho faig perquè m’ho passo molt bé i m’agrada molt, al final fer contingut audiovisual en totes les seves formes és la meva passió. I sobretot veure que la gent ho mira i que el que faig està rebent una resposta molt positiva.
 • Com has aconseguit superar els moments difícils que has viscut a la teua adolescència i quins consells donaries a altres joves que puguen estar passant per una situació similar?
  Durant la meva adolescència vaig viure moments molt difícils com ara un trastorn alimentari (anorèxia) o una relació de violència de gènere, i ho vaig superar amb teràpia psicològica. El millor consell que puc donar a altres joves és que si noten que no estan bé que demanen ajuda. Primer que parlen amb els seus pares/tutors i aquests haurien de facilitar-los la teràpia psicològica. És la millor decisió que vaig prendre, demanar ajuda.
 • Quin consell donaries a aquells que aspiren a convertir-se en influencers o creadors de contingut a les xarxes socials?
  Jo des que soc creadora de contingut no puc parar d’animar a tot el meu voltant a què també ho faci, ho trobo tan valuós, és una manera de promocionar-se a un mateix i les seves habilitats gratuïtament. El consell que donaria a aquells que aspiren en convertir-se és que comencin ja, que no esperin a estar “preparats” perquè ja estan preparats, un sempre té alguna cosa a oferir, el seu punt de vista ja és algo valuós, i és millor
  començar poc preparat, però començar i a poc a poc millorar que esperar que tot estigui perfecte però mai fer res.
 • Com combines la teua carrera professional amb el teu canal de Youtube i TikTok?
  És que la meva carrera professional, està molt lligada amb aquest món, jo treballo fent vídeos per a marques, tot i això, és veritat que costa de compaginar perquè al final surto de la feina on edito vídeos i arribo a casa, em torno a posar a editar vídeos i mai descanso de l’entorn audiovisual, per això m’agrada tant sortir a l’exterior perquè és quan més desconnecto.
 • Quines són les teues aficions fora d’internet?
  Fer excursions, viatjar, veure món, conèixer gent nova, noves cultures i idiomes, la vida tranquil·la, prendre el solet, la platja, la festa, els concerts, els amics, llegir tant literatura com desenvolupament personal.
 • Quin és el teu somni a llarg termini pel que fa a la teua carrera com a creadora de contingut?
  El meu somni és ser una referent de creació de contingut a escala catalana, sobretot a les Terres de l’Ebre com potser és Berti o Emepé. I que se’m conegue per fer bé la feina també, perquè un pot ser conegut per moltes coses, tan bones com dolentes, i a mi m’agradaria que s’apreciés el trebal, la implicació i l’esforç que poso detràs de cada
  vídeo.
 • En general, quines creus que són les mancances que tenim a les Terres de l’Ebre?
  Comparant-ho amb Barcelona que és el lloc on estic vivint ara, és veritat que a les Terres de l’Ebre no hi ha tanta oferta cultural com teatre, concerts, festivals, exposicions, museus… també és cert que hi ha moltíssima menys població i que el sector que mou l’economia a les TTEE és totalment diferent del que la mou a BCN, per a mi són dos mons totalment diferents, però m’encanta com són les Terres de l’Ebre, allò que no em dona un lloc m’ho dona l’altre: la tranquil·litat, el silenci, l’olor de natura, la natura, la no saturació de vehicles, semàfors i gent, el no portar pressa…
 • Per acabar, com som una ràdio musical ens agradaria saber quina és la teua cançó preferida i perquè
  Ara mateix estic escoltant molt l’últim disc de The Tyets, m’encanten totes, però crec que la de Coti x Coti és una obra d’art, han sabut mesclar molt bé la sardana amb la música actual urbana de reggaeton i la gent balla sardanes a la discoteca, em sembla tot un fenomen brutal. A part, estic en una època de la meua vida molt feliç i esta cançó és de celebració així que acompanya bastant bé.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -