14.3 C
Amposta

“Entre tots cuidem Amposta”, una campanya per evitar l’incivisme en l’ús dels contenidors

Una campanya en xarxes socials, a peu de contenidor i per Amposta Ràdio conscienciarà de tot allò que no es pot fer i informarà sobre la sanció que pot suposar dipositar escombraries fora del contenidor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Reduir els actes incívics en l’ús dels contenidors. Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de conscienciació que l’Ajuntament d’Amposta i el Copate, ens responsable de la gestió de residus a la ciutat, han iniciat aquesta mateixa setmana i un cop ja ha finalitzat la renovació de totes les illes de contenidors. En concret, l’acció vol centrar-se en traslladar a la ciutadania com fer un ús correcte dels contenidors. Els missatges seran tres: no s’ha de deixar res fora dels contenidors, els cartrons s’han de plegar i dipositar dins dels contenidors i per als trastos vells o voluminosos s’ha d’utilitzar la deixalleria o el servei de recollida a domicili, tres dels fets incívics que més es repeteixen. “Hem detectat que molts cops hi ha un ús incorrecte de les illes de contenidors per desconeixença d’allò que no es pot fer”, explica la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, tot afegint “que aquests són els fets incívics que detectem més sovint”.

Sota l’eslògan “Entre tots cuidem Amposta”, la campanya s’articula amb diversos materials. Per una banda, la presència en xarxes socials, amb tres vídeos i un díptic divulgatius, amb què es traslladen els principals missatges i s’informa també a la ciutadania que dipositar les escombraries fora dels contenidors comporta una sanció de fins a 300 euros. Amb aquesta mateixa informació també s’emetran falques a Amposta Ràdio. D’altra banda, també es farà una acció a peu d’illa, amb dues educadores ambientals, per repartir els díptics i informar sobre l’ús incorrecte de contenidors. “Hem fet una anàlisi de les illes més conflictives, en les quals farem més incidència amb la campanya”, assenyala Marco.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -