14.3 C
Amposta

Entitats denuncien que les restriccions per la covid deixen de banda les persones amb diversitat funcional

Reclamen al Govern que les mesures tinguin en compte la salut mental dels col·lectius en risc d'exclusió social

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Xarxa d’Entitats Lleure Divers, amb el suport de més de mig centenar d’entitats i d’un miler de particulars, ha denunciat a través d’un comunicat que les restriccions governamentals motivades per la pandèmia de la covid-19 deixen de banda les persones amb diversitat funcional. Per exemple, lamenten que les entitats que treballen amb aquests col·lectius han resultat afectades en l’aspecte econòmic, fins al punt que alguna com ara la Fundació Ludàlia, “amb més de 20 anys d’història”, ha hagut de tancar. També denuncien la “precarietat” de les persones que treballen al sector del lleure divers. Són situacions, afirmen les entitats, que afecten “greument” la salut mental d’aquests col·lectius.

La plataforma explica que les activitats de les entitats que en formen part s’inclouen dins les activitats extraescolars “ordinàries” tot i ser de caire terapèutic i, en conseqüència, no tenen un conveni específic. El sector demana de fa anys que les activitats de l’anomenat lleure divers es reconeguin “com a part fonamental per a la salut comunitària de la persona”.

És per això que la Xarxa d’Entitats Lleure Divers demana que aquestes activitats es considerin “essencials”, de tal manera que puguin seguir fent-se tot i les restriccions de la covid. En aquest sentit subratlla que des de l’inici de la pandèmia no s’han detectat brots de la infecció “en cap de les activitats dutes a terme fins al moment”.

L’entitat reclama una reunió amb els responsables governamentals de les restriccions, que fins ara els han “anta donant llargues”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -