14.3 C
Amposta

Ensurt a l’Ampolla per la reparació de la canonada del minitransvasament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La reparació definitiva del tram de canonada del minitransvasament a Tarragona avariat el passat mes de gener a l’altura de l’Ampolla, i que va inundar diversos carrers de la població arran la baixada dels barrancs, han provocat un ensurt entre alguns veïns aquest dimarts al matí. Tot i que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) assegura haver executat les operacions de forma planificada i després d’avisar prèviament l’Ajuntament dijous passat, alguns veïns han comprovat, amb sorpresa, com pels barrancs que creuen el nucli urbà hi tornava a baixar aigua. En aquest cas però, el volum ha estat força inferior que el passat 3 de gener, situant-se entre uns cinc i deu centímetres d’alçada.

Segons fonts del CAT, l’operació s’inclou en el marc de les actuacions de manteniment “habituals” i tenia com a objectiu revestir les juntes del tram afectat fa dos mesos. Això ha obligat a buidar-lo completament, atès que els treballs s’havien d’efectuar des de l’interior del tub, buidant a l’exterior una part de l’aigua que quedava als trams més baixos. L’operació s’ha dut a terme entre les cinc de la matinada i les vuit del matí, tot i que dues hores després encara baixava aigua per algun dels barrancs i carrers.

L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, ha confirmat que el consistori va rebre la comunicació prèvia del CAT el passat dijous per les possibles afectacions als barrancs de Cap Roig, la Cervera, Borrasca i Cala Maria. Segons ha puntualitzat, la policia local es va encarregar-ho de comunicar als veïns però tractant de no alertar-los. Considera que les barrancades consecutives viscudes el gener passat pel trencament de la canonada i el pas del temporal ‘Gloria’ han contribuït a espantar alguns veïns i comerciants davant d’una operació “controlada”. “Feia cinc o sis anys que no baixava i, ara, en un mes ha baixat dos vegades”, ha tancat.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -