14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] Trobeu bé que els malalts amb Covid-19 i els contactes vagin a votar presencialment?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Si finalment se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer, seran molt diferents d’anteriors comicis. El motiu, és clar, és la pandèmia del coronavirus, que obligarà a organitzar-les de manera que s’evitin les aglomeracions de ciutadans i el risc de contagi, alhora que es pugui garantir el dret a vot. Per això s’ha dissenyat un operatiu que contempla les mesures de seguretat habituals amb la Covid-19, reforçades i adaptades per a les característiques d’unes eleccions. Per exemple, hi haurà assignades franges horàries per votar:

  • De 9 del matí a les 12 del migdia perquè votin els col·lectius de risc.
  • De 12 a 7 del vespre per a la població en general.
  • De 7 a 8 del vespre les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

Les franges no són obligatòries, és a dir, tothom pot anar a votar quan li vagi bé, però es recomana molt respectar-les per evitar el risc de contagi.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat aquest dimecres als positius i contactes de Covid-19 que “no surtin del seu domicili” el 14-F. Padrós ha considerat que possibilitar el dret presencial d’aquest col·lectiu “vulnera les normes de seguretat, de salut pública i de protecció de la intimitat”. “És inassumible”, afirma a les xarxes socials. Per això insta a “estudiar i extremar totes les mesures alternatives al vot presencial dels afectats”.

Trobeu bé que els malalts amb Covid-19 i els contactes vagin a votar presencialment?

Redacció – Ll. S.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -