14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] La determinació per a retirar el monument franquista de Tortosa és majoritària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els diners no seran un impediment per retirar el monument franquista de Tortosa, segons va afirmar la consellera de Justícia, Ester Capella, en una entrevista a la cadena SER. La retirada es farà una vegada aprovada la nova llei integral de memòria històrica prevista per a finals d’any o principis del 2020. Capella va afirmar que el Govern “ho té clar i està determinat” a fer-ho, i que per a això “els diners no seran un problema”.

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa va registrar divendres passat, 22 de novembre, a l’Ajuntament de Tortosa una moció en què es demana la descatalogació del monument franquista ubicat al mig del riu Ebre al seu pas per la ciutat. Segons la Comissió, el monument no consta a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i, per tant, no gaudeix de cap de les tres categories de protecció establertes a la Llei 9/1993 de 30 de setembre, del patrimoni cultural català. Però en canvi, el POUM de Tortosa inclou el Catàleg d’edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental de la ciutat i el municipi de Tortosa 2003 i aquest, al seu torn, incorpora l’anomenat Monument Batalla de l’Ebre (referència 0154), amb la protecció específica de Bé Integrant del Patrimoni Cultural Català (BIPCC).

Donat que arran de la pregunta que va fer la Comissió per la retirada de símbols franquistes de Tortosa al Ple del mes de novembre, tots de grups municipals, excepte Ciutadans, es va manifestar a favor de facilitar els tràmits necessaris per tal que la retirada del monument franquista sigui efectiva el més aviat possible, i amb la intenció d’agilitzar els possibles tràmits requerits, la Comissió ha considerat oportú presentar de nou una moció per la descatalogació del monument franquista del Catàleg d’edificis i conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental de la ciutat i el municipi de Tortosa 2007.

[yop_poll id=17]

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -