14.3 C
Amposta

‘Enlairem Deltebre’ reclama més tractament contra el mosquit durant la tardor

El 2023, durant els mesos de setembre, octubre i novembre, amb la voluntat d'allargar la temporada turística, la situació del mosquit a Deltebre era inaguantable

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, celebrat el 23 de febrer, un dels punts a tractar va ser l’aprovació del cost de salubritat: control de plagues 2024. Aquest punt representa la continuïtat de l’acord aprovat al ple de novembre, quedant pendent l’aprovació de la despesa pel tractament de la mosca negra i el mosquit. Durant el Consell d’Alcaldes anterior, es va aprovar la distribució d’aquests costos, amb l’abstenció d’Enlairem Deltebre. Tot i estar d’acord amb la distribució de costos, el grup municipal considera que no és prou eficient i no respon a les necessitats de Deltebre i del conjunt dels municipis del Delta.

No obstant això, des del grup municipal ‘Enlairem Deltebre‘ asseguren que el més important no és qui paga i quant es paga, sinó proporcionar un servei efectiu i útil per a la ciutadania. Andreu Curto, portaveu del grup al Consell, ha expressat la seva preocupació per evitar situacions similars a les de l’estiu passat, “quan la presència del mosquit era inaguantable durant els mesos de setembre, octubre i novembre“. Com que no tenen garanties que els tractaments s’incrementen per a aquests mesos, no poden donar un suport a la proposta actual. Curto també ha afirmat que si cal fer una aportació econòmica superior des de l’Ajuntament de Deltebre, estan disposats a fer-ho en col·laboració amb altres administracions.

D’altra banda, des d’Enlairem es valora positivament el nou repartiment proposat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que redueix l’import econòmic que l’Ajuntament de Deltebre ha de sufragar en comparació amb anys anteriors.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -