14.3 C
Amposta

Enfrontament a l’Ajuntament de Tortosa per una subvenció, de 950.000€, destinada a reformar l’Auditori Felip Pedrell

Junts assegura que s'ha renunciat a 950.000 € i l'Ajuntament de Tortosa defensa que la justificació no s'adaptava al calendari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí, l’Ajuntament de Tortosa anunciava un acord amb la Diputació de Tarragona per atorgar la subvenció de 950.000 €, destinada a l’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell, que permetrà adaptar-se a un calendari d’obra realista.

Junts per Tortosa denunciava que l’actual govern de la capital del Baix Ebre, format per Movem-PSC i ERC, ha renunciat a la subvenció nominativa de 950.000€ de la Diputació de Tarragona aconseguia l’abril de 2023 i que anava destinada a finançar part de l’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Meritxell Roigé, cap de l’oposició, declarava que “La renúncia a la subvenció es va efectuar el passat 4 de desembre, però el govern tripartit ho ha amagat i Junts per Tortosa no ho hem conegut fins aquesta setmana”. Roigé ha lamentat que el mateix 4 de desembre va haver-hi un ple on es va parlar de les obres de l’auditori, ja que es revocava la plurianualitat, on “el senyor Jordan admetia que l’obra tenia garantit el finançament gràcies a la Diputació i a l’Estat” i no van dir res”.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, responia amb una publicació a les xarxes que han “acordat amb la Diputació que atorgarà l’import de la subvenció de 950.000 € per l’ampliació de l’Auditori aquest 2024, per adaptar-se a un calendari d’obra realista, en lloc del 2023”. També afegia que “les subvencions nominatives de la Diputació s’han de justificar com a màxim el setembre de l’any següent a la concessió i el termini d’execució de les obres de l’Auditori Felip Pedrell és de 15 mesos (2024-2025)” i, per tant, havien de desistir de l’anterior subvenció perquè s’adequaven a uns terminis inviables, i injustificables.

El projecte d’ampliació i reforma del Teatre Auditori Felip Pedrell constava de dos parts. La primera era la construcció d’una nova sala adjacent amb capacitat per a 300 persones i la segona permetia reformar l’actual sala gran, millorant-ne també el pati de butaques, corregint els desnivells.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -