14.3 C
Amposta

Endesa reforma una línia elèctrica a Miravet i el Pinell de Brai per a millorar la qualitat del servei a sis municipis

Els treballs, amb una inversió de 80.000 euros, s’han executat als termes municipals de Miravet i el Pinell de Brai, però també beneficiaran Benifallet, Xerta, Gandesa i Prat de Comte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa està executant els treballs de reforma integral d’una línia elèctrica de mitjana tensió a les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei a més de 1.300 clients repartits entre les poblacions de Benifallet i Xerta, al Baix Ebre; Gandesa, el Pinell de Brai i Prat de Comte, a la Terra Alta; i Miravet, a la Ribera d’Ebre. L’operativa, que és previst que finalitzi aquesta mateixa setmana, ha suposat una inversió de 80.000 euros, aportada íntegrament per la Companyia.

L’actuació ha consistit a renovar de dalt a baix una línia elèctrica de 25 kV que discorre per un paratge natural boscós a cavall entre els termes municipals de Miravet i el Pinell de Brai. Així, no només s’han substituït els seus trenta-tres suports de fusta que l’integraven per deu torres metàl·liques -més fortes i robustes- sinó la totalitat del seu cablejat, més d’1,1 quilòmetres de longitud. A més, també s’ha aprofitat per a canviar els tradicionals aïlladors de vidre per uns nous polimèrics. Aquest aïllament polimèric, fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, aporta significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.   

Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb un triple objectiu: absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables amb la finalitat de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rentable per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.

Els treballs formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques d’Endesa a les Terres de l’Ebre i tenen l’objectiu de dotar la xarxa dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients. Ara només restarà pintar exteriorment el nou centre de transformació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -