14.3 C
Amposta

Endesa millora el servei a Tivissa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha invertit gairebé 91.000 euros per ampliar i reformar tecnològicament un tram de la xarxa de mitjana tensió de Tivissa amb l’objectiu de tancar una anella elèctrica i incrementar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament a 1.234 clients d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre.

Així, la Companyia ha construït un nou tram de 678 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió a 25 kV que discorre pel nucli urbà de la població i, així, connectar dos centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre sí. D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció de subministrament.

L’actuació s’ha completat, a més, amb la renovació de dos centres de transformació del municipi, on s’han substituït els elements de maniobra convencionals que tenen per cabines de nova tecnologia, que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia adaptada a aquestes dues infraestructures és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Els treballs, que han finalitzat recentment, suposen un pas més per dotar la xarxa de la Ribera d’Ebre dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Redacció – D. N.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -