14.3 C
Amposta

Endesa inverteix més de 28.000 euros per millorar part de la xarxa elèctrica de Tortosa

S’han substituït 3,5 quilòmetres de cablejat de tecnologia convencional al Grup El Temple per un de nou de xarxa trenada, fet que permet guanyar en seguretat i reduir l’impacte visual

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha acabat recentment els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa de baixa tensió del Grup El Temple, a Tortosa, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de les infraestructures elèctriques de la capital del Baix Ebre. Així, els treballs, que suposen una inversió superior als 28.000 euros, aportats per la Companyia, i que han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i del veïnat, permetran no només millorar la qualitat i la continuïtat del servei, sinó també reduir de manera notable l’impacte visual de la xarxa als seus carrers, que quedarà molt més integrada en l’entorn urbà.

L’actuació s’ha dut a terme als carrers d’Abril Guanyabens, Manuel Bes, Josep Montpou, Papa Lluna, Manuel Beguer, Louis Braille, Francesc Mestre i Noé, i a la Plaça Mossen Ovidi Tobias, i ha consistit en la retirada de més de 3,5 quilòmetres de cablejat convencional que discorria pel barri i les seves respectives 74 cadiretes de suport. Tota aquesta xarxa s’ha substituït per 925 metres de cable trenat de nova tecnologia, grapat a les façanes dels immobles. Aquesta mesura representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, fet que evita contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. El nou cablejat té un disseny més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més integrat en l’entorn urbà, ja que es redueix de manera notable el seu impacte visual.

Així mateix, el nou cablejat té una secció més gran que l’antic, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en un futur. Aquesta operativa també ha permès estendre una nova línia subterrània de 150 metres de longitud, per tal de reforçar la nova configuració elèctrica de la barriada.

Cal subratllar que aquests treballs, malgrat la situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia, s’ha dut a terme igualment. Endesa, en tot aquest temps, no només no han aturat la seva activitat empresarial sinó que ha prioritzat el manteniment i ha mantingut el seu pla d’inversions per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania.

Inversions anteriors

Aquesta no és, ni de bon tros, l’única actuació rellevant que Endesa ha dut a terme de manera sostinguda a Tortosa en els últims exercicis. De fet, l’actuació dona continuïtat a les realitzades l’any 2020 per a renovar la xarxa de baixa tensió de la ciutat. Així, per exemple, l’any passat es va actuar a l’avinguda de la Generalitat, on es va efectuar la retirada de tota l’antiga xarxa convencional i es va passar a cable trenat engrapat per les façanes de tota l’Avinguda. També cal destacar, per la seva simbologia, l’actuació duta a terme, també en col·laboració amb l’Ajuntament, a la xarxa de baixa tensió de la façana posterior de la Catedral a la plaça de Nostra Senyora de la Cinta, en què es van soterrar les escomeses i es va alliberar la façana del temple de cables elèctrics.

Els treballs formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques d’Endesa a les Terres de l’Ebre i tenen l’objectiu de dotar la xarxa dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -