14.3 C
Amposta

Endesa instal·la dispositius per a protegir les aus en una línia elèctrica de la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia en matèria de protecció de l’avifauna, ha instal·lat dispositius aïllants a una línia elèctrica de mitjana tensió de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu de protegir l’avifauna de la comarca. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió superior als 33.000 euros, redueix, d’una banda, el risc elèctric per als ocells i, de l’altra, millora la qualitat del servei a gairebé 15.000 clients repartits entre nou municipis.

Aquesta operativa ha comportat la instal·lació de fundes aïllants amb revestiments de silicona i dispositius antiposada a un total de 12 suports d’una línia elèctrica de 25 kV rural de la comarca. Per una banda, els dispositius aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. I, per altra banda, els aparells antiposada no permeten que les aus puguin reposar als suports de les línies per evitar, així, possibles curtcircuits.

A més de la destacada repercussió mediambiental, aquests treballs també milloren, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a més 14.000 clients que depenen d’aquesta línia, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret, se’n beneficiaran principalment clients de García, Tivissa, Móra d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Flix, la Palma d’Ebre, Riba-roja d’Ebre, Miravet i Vinebre. L’adaptació de la línia s’ha fet, a més, amb la brigada de treballs en tensió, de manera que s’han executat els treballs en directe, sense haver d’interrompre el subministrament a cap client ni a cap municipi.

Aquests treballs, que s’han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de la Ribera d’Ebre, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Les Terres de l’Ebre, per la seva ubicació privilegiada, allotja dos parcs naturals molt diferents i singulars, ambdós de gran valor ecològic, no només com hàbitat de nombroses espècies protegides, sinó com zona de cria i pas de milers d’aus migratòries. Endesa, conscient de la importància d’aquests indrets tan rellevants biològicament, treballa per minimitzar l’impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural. En concret, les aus que es protegeixen especialment són l’àguila marcenca, el voltor, el duc, el milà negre i el corb, entre d’altres.

Redacció – X. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -