14.3 C
Amposta

Endesa facilita un cabal mínim a l’Ebre a Flix per la III Regata de la Lliga de Llaguts

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa col·laborarà amb la celebració de la III Regata de la Lliga Catalana de Llagut que tindrà lloc aquest diumenge 4 de juliol al municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre. Per fer-ho possible, la Companyia ajustarà diumenge el turbinat de la central hidroelèctrica del municipi amb l’objectiu de garantir l’estat òptim del riu Ebre i que tingui les condicions necessàries per portar a terme la competició.

La regulació del riu començarà diumenge i durarà de 9 a 14h. En concret, des de la central hidroelèctrica de Flix es turbinarà prou aigua per assolir un cabal estable de 220 m3/s al meandre de Flix.

La regulació d’aigua per a ús lúdicosocial requereix un exigent manteniment periòdic de les centrals hidroelèctriques, així com de les infraestructures hidràuliques associades, juntament amb un sistema de comunicacions fiable entre les centrals i el centre de control. En primer lloc, els tècnics d’Endesa realitzen un estudi previ des del Centre de Control d’Hidràuliques de la Companyia, situat a Lleida, en el qual es valora la quantitat d’aigua sol·licitada i disponible tenint en compte, d’una banda, l’estat actual dels rius i, per un altre, les condicions del medi ambient que garanteixin l’èxit de les activitats, sempre tenint en compte altres servituds que puguin haver-hi (regadius, aigua de boca, etc.). A partir d’aquest estudi i segons el punt de l’orografia en què sigui necessari fer la regulació del cabal s’activen les operacions per controlar-lo gràcies a l’existència dels embassaments i les centrals hidroelèctriques.

La Companyia respon amb aquesta actuació a la demanda de l’organització per tal de garantir l’estat òptim de l’Ebre. Així, Endesa –mitjançant la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power–  entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica del municipi i, per extensió, de la comarca.

Redacció- X.Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -