14.3 C
Amposta

En quins llocs hem de continuar posant-nos la mascareta?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des d’aquest dimecres dia 20 d’abril de 2022 s’ha retirat l’ús de les mascaretes en espais interiors. La mesura l’ha ratificada el Consell de Ministres d’aquest dimarts i el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí el reial decret. Malgrat això, la norma té algunes excepcions.

  • Cal continuar duent mascareta al transport públic, però no a les andanes ni als accessos a les estacions, ni a l’aeroport. Només a dins del vagó de tren i de metro s’haurà de continuar portant-la, igual que a l’autobús, a la cabina de l’avió o dins d’un vaixell tancat.
  • En l’àmbit sanitari, les persones ingressades en centres ja no s’hauran de posar mascareta mentre s’estiguin a l’habitació. Però els visitants i els treballadors sí. Això inclou els hospitals i els centres de salut o de transfusió de sang. També s’haurà de portar dins les farmàcies.
  • Pel que fa als centres sociosanitaris, que inclouen les residències de gent gran, els treballadors i visitants l’hauran de portar. Els residents, però, ja no caldrà que se la posin.
  • En el cas dels centres de treball, la mascareta no serà obligatòria “amb caràcter general”. Amb tot, els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses poden decidir que es continuï portant en recintes tancats després de fer una avaluació del risc.

Als centres educatius s’elimina la mascareta i no s’ha de dur “en cap cas”, segons el govern espanyol. Pel que fa a la resta d’espais interiors, no serà obligatori dur-ne. Ja no caldrà utilitzar-la a la restauració, als comerços, als espectacles, al cinema, als gimnasos i, en general, enlloc.

Es recomana que les persones vulnerables continuïn portant mascareta, però en cap cas no hi estan obligades. Es consideren vulnerables les persones de més de 60 anys, les que tinguin malalties de risc, les embarassades o les persones immunodeprimides.

L’obligació de dur mascareta en espais interiors va entrar en vigor el maig del 2020, en plena primera onada. L’aixecament de la mesura arriba gairebé dos anys després, amb sis onades registrades i una taxa de vacunació de més del 90% a l’Estat espanyol.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -